Δάσκαλος-πρότυπο! «Μεταφέρει» τη γνώση στα παιδιά που την έχουν ανάγκη! (εικόνες)

Κάποια επαγγέλματα είναι λειτουργήματα. Ένα από αυτά είναι εκείνο του δασκάλου.

Δάσκαλος-πρότυπο! «Μεταφέρει» τη γνώση στα παιδιά που την έχουν ανάγκη! (εικόνες)

Ο Αντόνιο Λα Κάβα, μπορεί να είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η προσφορά του στα παιδιά σταμάτησε. Θα μπορούσε να είναι δάσκαλος-πρότυπο, μιας και με μία κίνησή του απέδειξε ότι η αγάπη του για τα παιδιά είναι μεγάλη.

Οδηγώντας ένα τρίκυκλο το οποίο έχει μέσα πολλά βιβλία, γυρίζει το κάθε χωριό και πόλη της Ιταλίας, προσφέροντας βιβλία σε μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία που το έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν μπορούν να τα αγοράσουν μόνοι τους. Κάθε μήνα κουβαλάει το λεγόμενο Bibliomotocarro, και δίνει απλόχερα τα βιβλία σε όσους έχουν δίψα για μάθηση και γνώση.

«Πολλοί θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο αλλά όσο και αν αυτό φαντάζει απλό για κάποιους για άλλους είναι βουνό καθώς δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε υπολογιστές ούτε σε βιβλιοθήκες. Σκοπός μου είναι να μεταφέρω τη γνώση εκεί που την έχουν ανάγκη, σε όσους δεν μπορούν να την προσεγγίσουν. Γι' αυτό κάθε Σάββατο θα κάνω το ίδιο και μάλιστα σκοπεύω να το εξελίξω, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γράφουν τις δικές τους ιστορίες που κάποια στιγμή θα συγκεντρώσω και θα εκδώσω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved