Τα παιδιά σας είδαν παιδικές ταινίες και αυτά έβαλαν τα κλάματα; Είναι φυσιολογικό! (εικόνες)

Είναι αδύνατον να αποφύγετε σκηνές σε ταινίες που θα δουν τα παιδιά σας και που μπορεί να τα αναστατώσουν ή να τα φέρουν σε αμηχανία ή να τα κάνουν να στεναχωρηθούν.

Τα παιδιά σας είδαν παιδικές ταινίες και αυτά έβαλαν τα κλάματα; Είναι φυσιολογικό! (εικόνες)

Ετοιμαστείτε απλώς να τους δώσετε μια θερμή αγκαλιά όταν θα δακρύσουν και να κάνετε ένα pause στη ταινία για να τους εξηγήσετε για κάποια περίεργη ή τρομακτική σκηνή.

Μην φοβηθείτε να δείτε με το παιδί σας κάποια ταινία για την οποία δεν είναι ακόμα έτοιμο αφού παρά την συναισθηματική αναστάτωση που θα του προκαλέσει, με τη σωστή εξήγηση από εσάς, θα βοηθηθεί να διαχειρίζεται καλύτερα αργότερα στη ζωή του καλές και κακές καταστάσεις.

Δείτε ποιες ταινίες πρέπει να προσέχετε που περιέχουν δυσάρεστες σκηνές:

Μπάμπι το ελαφάκι/ Bambi
Η σκηνή με την μαμά του Μπάμπι που πεθαίνει, έχει χαραχτεί στο μυαλό πολλών παιδιών για χρόνια. Η διαρκής και επίμονη αναζήτησή του για αυτήν, μπορεί να αναστατώσουν τα παιδιά.

Ντάμπο το ελεφαντάκι/ Dumbo
Η μαμά του Ντάμπο δε πεθαίνει αλλά την χωρίζουν βίαια από το μικρό της ελεφαντάκι.

Ψάχνοντας τον Νέμο/ Nemo
Μερικοί γονείς απλώς περνάνε την πρώτη σκηνή της ταινίας που δείχνει τη μαμά του Νέμο να χάνεται στα σαγόνια ενός μεγάλου άγριου ψαριού.

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών/ The Lion King
Δεν είναι απλώς ότι ο μπαμπάς του Σίμπα ποδοπατείται μέχρι να χάσει τη ζωή του αλλά ο μικρός Σίμπα κατηγορεί τον εαυτό του για αυτή τη δυστυχία. Ωστόσο είναι μια ταινία που έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να κλάψουν και να την αγαπήσουν.

Η ζωή σε δυο πράξεις/ Stepmom
Η ιστορία μιλάει γα μια οικογένεια που έχει να αντιμετωπίσει το διαζύγιο, έναν δεύτερο γάμο και μια μεγάλη ανατροπή όταν γίνεται διάγνωση στη μαμά με θανατηφόρο καρκίνο.

Ο Ζωολογικός μας Κήπος/ We Bought a Zoo
Η μαμά πεθαίνει έξι μήνες πριν ξεκινήσει η ταινία αλλά η επιρροή του θανάτου της στην οικογένεια είναι φανερή. Βλέποντας καμιά φορά τους χαρακτήρες της ταινίας να βρίσκονται σε κατάθλιψη είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο από τον ίδιο τον θάνατο.

Ψηλά στον Ουρανό/ Up
Η Ελι και ο Καρλ δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν ένα παιδί. Ο Καρλ προσπαθεί να της διοργανώσει ένα ταξίδι που ήθελε όλη της την ζωή. Το ζευγάρι έχει γεράσει πια και η Ελι φεύγει από τη ζωή της. Μια οδυνηρή και αγαπημένη ταινία που «έσπασε» ταμία.

Η γέφυρα για την Τεραμπίθια/ Bridge to Terabithia
Οποιος έχει διαβάσει το βιβλίο ξέρει για την δραματική ιστορία που εκτυλίσσεται για την ατρόμητη και γεμάτη φαντασία Λέσλι και μοναδική φίλη του Τζες και το ατύχημα που παθαίνει.

Grave of the fireflies
Μια όμορφη και καλοσχεδιασμένη ταινία καρτούν αλλά στενάχωρη ιστορία που διαδραματίζεται στην εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Δυο κεντρικοί χαρακτήρες, αδερφός και αδερφή, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.

Το κορίτσι μου/ My girl
Ο απρόσμενος θάνατος του μικρού Τόμας, φίλο της Βέιντα, κάνει πολλά παιδιά να δακρύσουν. Η υπόλοιπη ταινία έχει ένα γλυκό νοσταλγικό συναίσθημα.

Η παράξενη ζωή του Τίμοθι Γκριν/ The odd life odd Timothy Green
Αν και ο Τίμοθι Γκριν δε πεθαίνει, χάνεται για πάντα χωρίς να ξέρει κανένας που και προκαλεί πόνο σε όσους τον αγαπούν.

Ε.Τ ο εξωγήινος
Ο Ε.Τ είναι ένας χαριτωμένος εξωγήινος που γίνεται φίλος με ένα μικρό παιδί και τον κρύβει στο δωμάτιο του. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά του που έχει χαθεί στο διάστημα αλλά δε μπορεί και πολλές φορές φαίνεται χαμένος και στεναχωρημένος.

Ο Μάρλεϊ και εγώ/ Marley and me
Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία για την ζωή ενός αξιολάτρευτου σκύλου και το μεγάλωμά του. Γίνεται μέλος της οικογένειας, η οποία μεγαλώνει μαζί του! Οδυνηρό το σημείωμα που ο Μάρλεϊ έχει γεράσει πια και εινια άρρωστος και έτσι παίρνουν την δύσκολη απόφαση να τον "κοιμήσουν"

Ο τετράποδος φίλος μου/ My dog Skip
Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένα οχτάχρονο αγοράκι χωρίς φίλους που δέχεται bullying από τρεις μαθητές στο σχολείο του. Η μητέρα του, του φέρνει ένα σκυλί, τον Σκιπ, που αλλάζει καθοριστικά τη ζωή του. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε κάποιες σκηνές βίας προς τον σκύλο. Στο τέλος της ταινίας, όταν ο Γουίλ σπουδάζει, ο Σκιπ, μεγάλος πια σε ηλικία, πεθαίνει.

Ματίλντα
Πολλές σκηνές σε αυτή τη ταινία είναι τρομαχτικές όπως τα παιδιά που μπαίνουν στο μικρό ντουλάπι με τα καρφιά για τιμωρία. Η Ματίλντα είναι ένα κοριτσάκι με υπερφυσικές δυνάμεις που εκδικείται την κακιά της διευθύντρια του σχολείου.

Η γη πριν αρχίσει ο χρόνος/ The land before time
Η μαμά του μικρού δεινοσαύρου πεθαίνει με άσχημο τρόπο από έναν άγριο Τ-Ρεξ στην κατά τ' άλλα φανταστική περιπέτεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved