My cakes- My hobby: Φτιάχνουμε σοκολατένιο φραουλομπουκέτο για τον Αγιο Βαλεντίνο!

14 Φεβρουαρίου αύριο και οι ερωτευμένοι όλου του κόσμου γιορτάζουμε! Ετσι είθισται και εμείς δεν θα πάμε κόντρα στις παραδόσεις αλλά ίσα ίσα θα το γιορτάσουμε κάνοντας μια μικρή γλυκιά σοκολατένια έκπληξη στο Βαλεντίνο ή στην Βαλεντίνα μας.

My cakes- My hobby: Φτιάχνουμε σοκολατένιο φραουλομπουκέτο για τον Αγιο Βαλεντίνο!

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ολόφρεσκες φράουλες και φυσικά σοκολάτα. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου πιο ταιριαστός γευστικός συνδυασμός από αυτόν και ειδικά για μια τέτοια μέρα!

Αφού πλύνετε και στεγνώσετε τις φράουλες καρφώστε τες σε καλαμάκια από σουβλάκι.

Λιώστε σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Τώρα βουτήξτε τις φράουλες μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν καλά μέχρι εκεί όπου εσείς επιθυμείτε.

Καρφώστε τις σοκολατένιες φράουλες σε ένα κομμάτι φελιζόλ μέχρι να κρυώσει και να σκληρύνει πάλι η σοκολάτα. Εγώ προτίμησα να τοποθετήσω μέσα σε μία μικρή διακοσμητική γλάστρα ένα κομμάτι φελιζόλ και να καρφώσω εκεί τις φραουλίτσες μου μιας και θέλω να φτιάξω ένα μπουκέτο από λιχουδιές.

Για να τη διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμη τρούφα, σταγόνες σοκολάτας (πασπαλίζουμε αμέσως αφού τα βγάλουμε από τη σοκολάτα) ή με χρωματιστό γλάσο να σχεδιάσετε διάφορα σχέδια και φυσικά να γράψετε τα δικά σας μηνύματα αγάπης!

Συγκεντρώστε όλη σας την αγάπη και δημιουργήστε το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό και νόστιμο! Χρόνια πολλά σε όλους!

extra tip! Θα μπορούσαμε να "γεμίσουμε" το φραουλομπουκέτο μας με φρέσκο μαιντανό που έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά.Θα φαντάζει σαν αληθινό μπουκέτο με λουλούδια!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved