H ιστορία του δασκάλου που μοιράζει βιβλία στα παιδιά ταξιδεύοντας με το τρίτροχο του (εικόνες, βίντεο)

Ο συνταξιούχος δάσκαλος Αντόνιο Λα Κάβα, ταξιδεύει από το 2000 σε χωριά της Ιταλίας για να διδάξει στα παιδιά τη σπουδαιότητα των βιβλίων και το πάθος για το διάβασμα.

H ιστορία του δασκάλου που μοιράζει βιβλία στα παιδιά ταξιδεύοντας με το τρίτροχο του (εικόνες, βίντεο)

Κάθε Σάββατο, ο δάσκαλος ταξιδεύει με το «Bibliomotocarro», ένα ειδικό τρίτροχο όχημα που έχει μετατρέψει σε... βιβλιοθήκη για να κουβαλάει τα περίπου 700 βιβλία που μοιράζει στα παιδιά.

Τα παιδιά που συνήθως δανείζονται βιβλία, είναι μεταξύ 8-12 ετών και πάντα περιμένουν με ανυπομονησία τη κινητή βιβλιοθήκη αφού συνήθως τα μέρη που επισκέπτεται ο Αντόνιο, δεν έχουν δημόσια βιβλιοθήκη.

Το σύνθημα ότι έφτασε ο Αντόνιο σε κάποιο χωριό, είναι η κόρνα του που την πατάει δυνατά για να καταλάβουν τα παιδιά ότι πήγε να τους επισκεφθεί. Κάθε μήνα διανύει περίπου 500 χιλιόμετρα και δε σκοπεύει να σταματήσει σύντομα να δίνει αυτή τη χαρά στα παιδιά.

«Τα βιβλία εξαφανίζονται στη στιγμή και τα παιδιά, αφού τα πάρουν στα χέρια τους, κάθονται στην άκρη και τα περιεργάζονται. Δημιουργείται μια μαγική ατμόσφαιρα. Πριν φύγουν από τη βιβλιοθήκη ανοίγονται οι "Λευκές Σελίδες", ένα βιβλίο όπου τα παιδιά μπορούν να γράψουν ό, τι θέλουν: ιστορίες και προσωπικές αφηγήσεις. Όταν μου το επιστρέφουν, το βιβλίο πέφτει στα χέρια των άλλων παιδιών που συνεχίζουν την ιστορία ή γράφουν τις δικιές τους. Και είναι πάντα υπέροχες ιστορίες», λέει ο Αντόνιο.

Ο Αντόνιο Λα Κάβα, αφιέρωσε 42 χρόνια στη διδασκαλία σε δημοτικά σχολεία αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται για τα παιδιά και να τους μεταδίδει γνώσεις. Ο ίδιος κατάγεται από αγροτική οικογένεια και θυμάται τον εαυτό του να διαβάζει υπό το φως ενός κεριού.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο ilbibliomotocarro.com

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved