Despoina’s little stories: «Το ταξίδι μου στην Φρανκφούρτη»

Κάθε μέρα που περνάει συνειδητοποιώ πόσο πολύ αγαπώ και απολαμβάνω τη δουλειά μου. Και όχι με την κλισέ έννοια, αλλά με την πραγματική και ουσιώδη. Αν δεν είναι τύχη να κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς και να ζεις από αυτό, τότε τι είναι;

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina’s little stories: «Το ταξίδι μου στην Φρανκφούρτη»

Ένα από τα ευχάριστα της δουλειάς είναι τα ταξίδια που προκύπτουν ανά περιόδους. Πρόσφατα με χαρά δέχτηκα να συμμετάσχω σε ένα ταξίδι στη Γερμανία, μετά από πρόταση της P&G. Ναι, καλά καταλάβατε. Είναι η εταιρία που έχει δημιουργήσει τα πιο όμορφα διαφημιστικά σποτ που έχουν γίνει ποτέ. Ποια μαμά δεν έκλαψε από συγκίνηση βλέποντας άλλες καθημερινές μαμάδες από όλο τον κόσμο να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με πίστη και αφοσίωση; Μαμάδες που παρέκαμψαν όλες τις αντιξοότητες και στήριξαν τους στόχους και τα όνειρα των παιδιών τους για να καταφέρουν μία μέρα να φτάσουν ψηλά! Να γίνουν αθλητές και να αφιερώσουν τις επιτυχίες τους και τα ρεκόρ τους στην αφοσιωμένη και υπερήφανη μανούλα που ήταν δίπλα τους σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε δυσκολία...

Το project του ταξιδιού στη Γερμανία περιελάμβανε την ξενάγηση πέντε γυναικών, εκ των οποίων και εγώ, στο εργαστήριο της Pampers στη Φρανκφούρτη προκειμένου να παρακολουθήσουμε από κοντά τις έρευνες ειδικών επιστημόνων για τη δημιουργία και την εξέλιξη της πάνας.

Είχα την τύχη να συνταξιδέψω με τέσσερις υπέροχες γυναίκες με τις οποίες μας ενώνει η ίδια αγάπη: Τα παιδιά και το γράψιμο. Εκτός από την Κορίνα Λάζαρη, μία γλυκύτατη μαμά η οποία είναι Υπεύθυνη επικοινωνίας των Pampers στην Ελλάδα, την παρέα συμπλήρωσαν οι αγαπημένες της κοινότητας των μαμάδων Άσπα Τσαμαδή, Σοφία Αθανασιάδου και η Μαρία Χολέβα.

Οι ώρες στο αεροπλάνο πέρασαν τόσο γρήγορα... Όλες είχαμε να εξιστορήσουμε μία προσωπική μας ιστορία για τα παιδιά μας... «Τσάμπα πήρα το βιβλίο μου μαζί», σκέφτηκα, φτάνοντας στην παγωμένη Φρανκφούρτη.

Η επόμενη μέρα στο υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης των Pampers στο Schwalbach, ήταν μία πολύ ευχάριστη ξενάγηση στους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες. Το πιο εντυπωσιακό όλων, είναι ότι οι μελέτες βασίζονται σε αληθινά μωράκια που επισκέπτονται καθημερινά το κέντρο με τις μαμάδες τους. Κάθε εβδομάδα πάνω από 1.200 γονείς δοκιμάζουν περίπου 50.000 πάνες με τα μωρά τους όπου περνούν λίγο χρόνο από την καθημερινότητά τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους – παιδότοπους. Τα παιδιά παίζουν και οι μαμάδες μιλούν μεταξύ τους. Όλες όσες συμμετέχουν στις έρευνες δικαιούνται να προμηθεύονται δωρεάν πάνες για τα παιδιά τους όλο τον χρόνο! Κάθε χρόνο οι πάνες και τα μωρομάντηλα δοκιμάζονται από περισσότερα από 25.000 μωρά σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, προκειμένου να αξιολογηθεί η λειτουργία τους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι η συνάντηση με τα μωράκια ήταν το πιο ευχάριστο κομμάτι του ταξιδιού! Απίθανα, ξανθά και γαλανομάτικα γερμανάκια, σαν αυτά που πρωταγωνιστούν στις διαφημίσεις, ήταν γύρω μας! Δεν αντιστάθηκα: Πήρα κανά δυο στην αγκαλιά μου και δεν έλεγα να τα αφήσω! Ευτυχώς που οι Γερμανίδες μαμάδες είναι πολύ cool... Πάει καιρός από τότε που η Ελενα δεν είναι πια βρέφος και μου έλειψε αυτή η αίσθηση!

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Γερμανό επικεφαλής ερευνητή ο οποίος μας διαφώτισε για όλα όσα δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις πάνες. Μάλιστα είδαμε από κοντά αληθινά και εντυπωσιακά πειράματα με πολλές και διαφορετικές πάνες που αφορούσαν στην απορροφητικότητα και την αποτελεσματικότητα των Pampers.

Μία επίσης μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, ήταν η συνάντησή μας με τον ποντιακής καταγωγής Γιάννη Χατζόπουλο, οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία από Έλληνες μετανάστες. Ο Γιάννης ζει μόνιμα στην Φρανκφούρτη όπου έχει κάνει τη δική του οικογένεια και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην P&G ως επικεφαλής για όλη την Ευρώπη στο τμήμα επικοινωνίας της Pampers . Θεωρώ αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ένας Έλληνας καταξιώθηκε με τις δικές του δυνάμεις προσπερνώντας τον εγχώριο ανταγωνισμό, σε ένα σημαντικό στέλεχος σε μία τόσο μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Μπράβο σου Γιάννη! Είσαι αξιόλογος!

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με εμάς να γεύομαστε γερμανικά γλυκίσματα και να κουβαλάμε πλαστικές και χάρτινες σακούλες με όλα τα δώρα που είχαμε υποσχεθεί στα μικρά μας... «Μαμά, σέλω παστελίνες!», μου είπε η κόρη μου το προηγούμενο βράδυ στο τηλέφωνο.

Τώρα λοιπόν, καταλαβαίνετε γιατί θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό!

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved