Συνταγή για φανταστικά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια από τον Γιώργο Γεράρδο

Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τα γεμιστά μπισκότα και εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε πολλές παιδικές αναμνήσεις γεμάτες γλύκα από αυτά τα μπισκότα.

Συνταγή για φανταστικά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια από τον Γιώργο Γεράρδο

Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα φτιάξουμε στο σπίτι μαζί με τους μικρούς μας σεφ. Τα παιδιά σας θα είναι πολύ περήφανα που βοήθησαν και θα το θυμούνται μια ζωή!

Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια υγιεινή λιχουδιά, θέλουν κατανάλωση με μέτρο. Σίγουρα όμως είναι πιο λαχταριστά από τα τυποποιημένα και δεν περιέχουν ύποπτα συστατικά όπως φυτικά λιπαρά άγνωστης προέλευσης, συντηρητικά και αλλά πρόσθετα.

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, με υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Από εξοπλισμό χρειαζόμαστε μόνο ένα καλό μίξερ όπως το K-mix της Kenwood και λίγη λαδόκολλα. Μάλιστα θα σας δείξω πως αντί για πλάστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι κρασί και αν δεν έχετε φορμάκια για τα μπισκότα μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας από ένα ρολό κουζίνας!

Υλικά

Για τα μπισκότα
1 κούπα ζάχαρη
1 ¼ κούπες αλεύρι
2/3 από ένα πακέτο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα κακάο
1 αβγό
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1/3 από ένα πακέτο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανιλίνη

Εκτέλεση
Για τα μπισκότα τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, και χρησιμοποιώντας τους σπιράλ αναδευτήρες στο K-mix της Kenwood, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Παγώνουμε τη ζύμη για δυο λόγους: από τη μια δουλεύεται πιο εύκολα αφού δεν κολλάει και από την άλλη δεν απλώνει τόσο στο ψήσιμο.

DSC 9437
DSC 9449

Κατόπιν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας με ένα πλάστη ή ένα μπουκάλι κρασί. Θέλουμε μια λεπτή ζύμη, με πάχος 3-4 χιλιοστά.
Για να κόψουμε τα μπισκότα χρησιμοποιούμε ένα μεταλλικό φορμάκι διαμέτρου 6-7 εκατοστών ή φτιάχνουμε ένα πολύ εύκολα από το εσωτερικό χαρτόνι από ένα ρόλο κουζίνας όπως στη φωτογραφία.

Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 λεπτά. Το σπίτι πραγματικά θα μοσχομυρίσει κακάο και βούτυρο. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.

Όση ώρα παγώνουν τα μπισκότα ασχολούμαστε με τη γέμιση. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για να μη σηκωθεί σύννεφο απ ο την άχνη και μετά χτυπάμε δυνατά για 5-6 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά η άχνη και να αφρατέψει το μείγμα.

Μπορούμε πια να συναρμολογήσουμε τα μπισκότα μας. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας και την απλώνουμε στο κάτω μέρος του μπισκότου με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε ένα ακόμα μπισκότο από πάνω και πιέζουμε ώστε να ενωθούν καλά.

DSC 9453

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved