My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε υπέροχη τούρτα τσάντα!

Καλημέρα αγαπημένες μου χρυσοχέρες! Σήμερα σας έχω ένα πολύ αγαπημένο θέμα! Τις τσάντες!

My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε υπέροχη τούρτα τσάντα!

Ξέρω πως όλες μας έχουμε μια μικρή αδυναμία στις τσάντες μικρές, μεγάλες αμπιγέ, καθημερινές ή σπορ! Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μόνες μας μία αλλά όχι για να τη κρατήσουμε αλλά για να τη φάμε! Μια τσάντα τούρτα όλο γλύκα!

Θα χρειαστούμε λοιπόν ένα κέικ το οποίο να έχει ψηθεί σε ένα μακρόστενο ταψί και θα το κόψουμε σε 3 λωρίδες κάθετα. Μία μεγάλη, μία μεσαία και μία πιο μικρή όπως στη φωτογραφία που σας δείχνω. Την κάθε λωρίδα αν επιθυμούμε θα την κόψουμε στη μέση με αποτέλεσμα να έχουμε 6 πιο ψιλές στρώσεις κέικ. Αυτά θα είναι τα παντεσπάνια μας για τη τούρτα.

tsanta01 1

Τώρα θα κάνουμε τη συναρμολόγηση της τούρτας μας ξεκινώντας με το μεγαλύτερο κομμάτι κέικ για βάση και μια στρώση κρέμα της επιλογής σας. Συνεχίζουμε εναλλάξ και για τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ μέχρι το πιο μικρό που θα είναι στη κορυφή.

tsanta02 1

Αφού τελειώσαμε με τη κρέμα θα πρέπει να την οχυρώσουμε μέσα στη τούρτα. Εγώ επέλεξα σοκολατένια βουτυρόκρεμα, εσείς διαλέξτε βουτυρόκρεμα βανίλια ή ακόμα και γκανάζ. Αλείψτε την τούρτα και καλύψτε όλα τα σημεία, μην ανησυχείτε αν είναι λεία αλλά αν η κρέμα μείνει μέσα. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά.

tsanta03 1

Πάμε στο διακοσμητικό κομμάτι που απολαμβάνω ιδιαίτερα. Ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη λίγη ζαχαρόπαστα χρώματος της επιλογής σας τόσο μεγάλη και μακρόστενη που θα καλύψει το μπροστινό κομμάτι το πάνω και το πίσω της τούρτας σας. Υπολογίστε με ένα μεγάλο χάρακα το ύψος ( μπρος-πίσω ) και το πλάτος πάνω.

tsanta04 1


Για να δώσουμε ένα εφέ καπιτονέ στη ζαχαρόπαστα χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ζαχαροπλαστικής (ραφής) αν δεν έχετε, ένα πλαστικό οδοντωτό μαχαιράκι θα σας εξυπηρετήσει. Με τη βοήθεια του χάρακα οι ραφές θα γίνουν ίσες η μία από την άλλη και ίσιες.

Πριν καλύψετε την τούρτα με τη ζαχαρόπαστα βρέξτε τα χεράκια σας και χαϊδέψτε την απαλά για να την κάνετε λεία. Τώρα όπως είναι λίγο νωπή και τα χεράκια σας στεγνά,καλύψτε την με το κομμάτι της ζαχαρόπαστας. Κόψτε από τις άκρες τα κομμάτια που περισσεύουν. Επαναλάβετε το ίδιο και για τα πλαϊνά της τούρτας.

tsanta05 1

Τώρα θα φτιάξουμε και ένα δεύτερο κομμάτι καπιτονέ ζαχαρόπαστας για το άνοιγμα της τσάντας μας. Θέλουμε να τη καλύψουμε μπροστά από τη μέση και πάνω μέχρι πίσω, πάλι μέχρι τη μέση. Το πίσω κομμάτι θα είναι οβάλ.

tsanta06 1

Με ένα πολύ μικρό στρογγυλό κουπάντ ανοίξτε 2 μικρές τρυπούλες για το χερούλι της τσάντας.

tsanta09 1

Σε αυτό το σημείο αφήστε τη φαντασία σας να αναλάβει. Στολίστε την όπως εσείς επιθυμείτε, φτιάξτε λουλουδάκια, φιόγκους και ό,τι άλλο προστάζει η φαντασία σας. Εγώ έβαψα τη δική μου με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής και την έκανα αμπιγέ.

tsanta10 1

Ευχαρίστως θα την κρατούσα άλλα περισσότερο θα προτιμούσα να τη γευτώ!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes - My Hobby.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved