Love your yiayia and pappou! Ενας ξεχωριστός διαγωνισμός φωτογραφίας (εικόνες)

Την ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων και των παππούδων τους και τις τρυφερές παιδικές αναμνήσεις, κατέγραψε ένας διαγωνισμός φωτογραφίας.

Love your yiayia and pappou! Ενας ξεχωριστός διαγωνισμός φωτογραφίας (εικόνες)

Στον διαγωνισμό «Love your yiayia and pappou» (Αγάπα τη γιαγιά και τον παππού σου), που ολοκληρώθηκε 31 Ιανουαρίου, συμμετείχαν άτομα ελληνικής καταγωγής που ανάρτησαν φωτογραφίες των παππούδων τους με μια μικρή ιστοριούλα δείχνοντας τον δεσμό ανάμεσά τους.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από δυο φορείς με έδρα την Φιλαδέλφεια από τον τοπικό Οργανισμό Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς(Greek American Heritage Society of Philadelphia) και το ομογενειακό ηλεκτρονικό δίκτυο ΜΜΕ Cosmos Phillly.

Σκοπός του Οργανισμού Ελληνοαμερικανικής Κληρονομίας της Φιλαδέλφεια (gahsp.org) είναι να ενδυναμώσει την αίσθηση της κοινότητας, να συνεισφέρει στην κοινωνική αλλαγή και στην προσωπική ανάπτυξη, επανασυνδέοντας νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία με την ελληνική τους κληρονομιά.

Δείτε μερικές συμμετοχές του διαγωνισμού:

joyce-trantas-gutchigian-725x1024

«Η καταπληκτικότερη γιαγιά του κόσμου»

Μια φωτογραφία της δικιάς της γιαγιάς, αλλά και ταυτόχρονα «γιαγιάς όλων», της «κυρίας Ζωής», έστειλε στον διαγωνισμό η Τζόις Τράντας Γκουτσιγκιάν. «Νέοι ή γέροι, Έλληνες ή Αμερικάνοι, ερχόντουσαν μαζικά σε αυτήν για ευλογία, καθοδήγηση και λόγια σοφίας. Μπορούσε να δώσει ενθάρρυνση και ελπίδα με τα ευγενικά της λόγια, τις ισχυρές πεποιθήσεις και το καταπληκτικό της φαγητό», ανέφερε και δήλωσε ευλογημένη που είχε «την καταπληκτικότερη γιαγιά του κόσμου».

danae-renieri-1024x683

Το σθένος της γιαγιάς και του παππού

Η Δανάη Ρενιέρη παραδέχθηκε ότι πήρε πολλά από τον παππού και τη γιαγιά, αλλά ποτέ δεν θα φτάσει τη δική τους δύναμη. Όπως είπε, σε ηλικία 87 και 80 χρονών αντίστοιχα, φαίνεται ότι έχουν καλύτερο «σκαρί» από την 27χρονη εγγονή τους, αφού ασχολούνται με τον κήπο, το χωράφι, μαγειρεύουν, καθαρίζουν και προσέχουν τα δισέγγονά τους.

Η Δανάη έχασε μικρή τον πατέρα της και η γιαγιά και ο παππούς πήραν κατά κάποιο τρόπο τη θέση του. «Αυτοί οι δύο με φρόντισαν και με έμαθαν πώς να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο... Έχουν προσωπικότητα, κουράγιο, ευγένεια και ανιδιοτέλεια. Η σκέψη μονάχα ενός κόσμου χωρίς αυτούς, μου φέρνει δάκρυα στα μάτια. Όλα θα είναι πολύ πιο ήσυχα. Θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου και μονάχα ελπίζω ότι κάποια μέρα θα γίνω τόσο καλή γιαγιά όσο είναι αυτοί..», κατέληξε.

yp2-694x1024

Στην αγκαλιά του παππού

Στην καθησυχαστική επίδραση της αγκαλιάς, του διαρκούς χαμόγελου και του δυνατού γέλιου του παππού, αναφέρθηκε η Όλγα Γιάντσος.
«Μεγαλώνοντας, ο παππούς ήταν ο ήρωας μου και ο καλύτερος μου φίλος, κάθε φορά που ερχόταν επίσκεψη, ήμουν το πιο ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο. Κάτι στην αγκαλιά του παππού με καθησύχαζε, παρόλο που δεν μπορούσα να αγκαλιάσω τη μεγάλη του κοιλιά», υπογράμμισε.

Ο δυνατότερος άνθρωπος που γνωρίζει η 16χρονη Όλγα, ξεπέρασε τον καρκίνο του προστάτη και εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της.

Katerina-Pappas-1024x768

Ο «Κολοκοτρώνης»

Ο παππούς Ηλίας αντιπροσωπεύει για την Κατερίνα Πάπας «όλα όσα είναι όμορφα στην Ελλάδα». Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Ελλάδας και δεν άφησε να τον καταβάλουν το αδύναμο σώμα του και η έλλειψη ευκαιριών. Κατόρθωσε να φτάσει στις ΗΠΑ και να γίνει καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ.

Ο «Κολοκοτρώνης», όπως τον αποκαλεί η Κατερίνα, έμαθε στην εγγονή του ότι «το να είσαι Έλληνας σχετίζεται με το πνεύμα σου».
Ο φωτογραφικός φακός «αιχμαλώτισε» αυτό το πνεύμα στα μάτια του 96χρονου παππού: «την ατελείωτη περιέργεια, τον θαυμασμό του άγνωστου, τον σεβασμό για την ανθρώπινη δυνατότητα»...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved