Αυτά είναι τα κατάλληλα παιχνίδια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού (εικόνες)

Το παιχνίδι είναι τρόπος ψυχαγωγίας για ένα παιδί, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του. Παιδί εξάλλου, σημαίνει παιχνίδι.

Αυτά είναι τα κατάλληλα παιχνίδια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού  (εικόνες)

Αρκετοί γονείς όμως κάνουν ένα λάθος. Έχοντας αδυναμία στα παιδάκια τους, τους αγοράζουν πολλά παιχνίδια τα οποία δεν είναι για την ηλικία τους.

Εμείς λοιπόν θα σας βοηθήσουμε, παρουσιάζοντάς σας, ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία, ξεκινώντας από τη βρεφική.

• Από 9-12 μηνών: οι κουδουνίστρες, οι υφασμάτινες μπάλες, τα πλαστικά ζωάκια που βγάζουν ήχο, τα μαλακά ζωάκια χωρίς χνούδι, τα πλαστικά παιχνίδια για το μπάνιο κ.λ.π
• Από 12-24 μηνών: παιχνίδια που μπορούν να τα τραβήξουν και να τα σπρώξουν, παιχνίδια μίμησης , όπως τηλέφωνο, σκούπα, κουτάκια που το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο, βιβλία με εικόνες, παιχνίδια της παιδικής χαράς (κούνιες, τσουλήθρες, τραμπάλες).
• 2-3 χρόνων: κούκλες, παιχνίδια με κουμπιά, κουτιά με μπογιές, βιβλία με αληθινές ιστοριούλες, μικρή κουζίνα, τρένα, βαγόνια, φορτηγά, μπουλντόζες κ.λ.π
• 3-6 χρόνων: συσκευές με φωνές και ηχητικές οδηγίες, φόρμες με ζώα, σπίτια, παζλ, κατασκευές, ντόμινο, βιβλία, τρίκυκλο, χρώματα, ψαλίδι, δαχτυλομπογιές, κύβους, συναρμολογούμενα, ξύλινο αλφάβητο, μαγνητικά γράμματα, άλμπουμ για να κολλά φωτογραφίες.
• Σχολική ηλικία: παιχνίδια μνήμης, παρατήρησης και συντονισμού χεριών και ματιών, βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, επιτραπέζια παιχνίδια κ.ά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved