My cakes- My hobby: Φτιάχνουμε σοκολατένιες πεταλούδες!

Καλησπέρα! Οι μέρες αυτές θυμίζουν άνοιξη και έτσι το θέμα μας σήμερα σοκολατένιες πεταλούδες  που θα κάνουν τις καρδιές των παιδιών μας να φτερουγίσουν από λαχτάρα για να τις φάνε!

My cakes- My hobby: Φτιάχνουμε σοκολατένιες πεταλούδες!

Σας το λέω εκ πείρας διότι αυτό έκανε ο μικρός μου Γιώργος μόλις οι πεταλουδίτσες μας ήταν έτοιμες, μετά από λίγο στις περισσότερες έλειπαν τα φτερά! Και όλο έλεγε: "Mμμ μαμά νόστιμες πεταλούδες"! Το μόνο που θα χρειαστούμε, σοκολάτα κουβερτούρα!

Σε ένα φύλλο από λαδόκολλα ζωγραφίστε πεταλούδες μεγάλες και μικρές, μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια ενός κουπάντ.

petalouda01 1

Στην ουσία χρειαζόμαστε τα δύο φτερά τους καθώς θα τις ενώσουμε λίγο αργότερα. Θα λιώσουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμμάτων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε σε μια κούπα μερικά κομμάτια σοκολάτας και να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμμάτων στην αρχή για 30 δευτερόλεπτα, βγάλτε το και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι, μετά για 20" ανακατεύουμε πάλι και μετά για 10" και πάλι ανακάτεμα. Το ανακάτεμα είναι σημαντικό ώστε η σοκολάτα να λιώσει ομοιόμορφα και να μην καεί. Αφού σιγουρευτείτε πως έχει λιώσει και δεν υπάρχουν καθόλου μικρά κομματάκια μέσα, θα συνιστούσα να την ανακατέψετε ζωηρά για ακόμα μερικά λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα δώσει μια υφή απαλή στη σοκολάτα αφού κρυώσει και δεν θα την αφήσει να "ασπρίσει" και ούτε θα έχει σημάδια από τα έλαια της.

Τώρα τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρή στρογγυλή μύτη ή μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο κορνέ από λαδόκολλα.

petalouda02 1

Περάστε από πάνω με τη σοκολάτα τα όμορφα φτερά που ζωγραφίσατε πριν και φτιάξτε μοτίβα με τη φαντασία σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν για μερικά λεπτά.

petalouda03 1

Αφού κρυώσει η σοκολάτα αφαιρείτε εύκολα από τη λαδόκολλα. Στο επόμενο βήμα θα ενώσουμε τα φτερά και οι πεταλούδες θα πάρουν την τελική τους μορφή. Με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που το έχετε διπλώσει μερικές φορές φτιάξτε τη "θήκη" ΄ώστε τα φτερά να στέκονται μέσα σε αυτή και να ακουμπάνε στη βάση το ένα με το άλλο. Τώρα με λίγη σοκολάτα ακόμα θα φτιάξουμε την ένωση των φτερών δηλαδή το σώμα της πεταλούδας.

petalouda04 1

Θα το αφήσουμε να κρυώσει τελείως πριν βγάλουμε την πεταλούδα προσεκτικά.

Κρατάτε στα χέρια σας μια σοκολατένια και λαχταριστή πεταλουδίτσα. Κολλήστε τη στις τούρτες σας, στα σοκολατένια γλυκά σας ή απολαύστε τες έτσι! Όπως και να αποφασίστε να τις χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο!

petalouda05 1

extra tip: Πεταλούδες μπορείτε να φτιάξετε και με λευκή σοκολάτα που την έχετε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή ακόμα και με αυγόγλασο.

Περισσότερες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes- My Hobby.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved