Πατέρας έγινε δότης για το παιδί του και το έσωσε!

Το 2012 γεννήθηκε ο Μουχάμεντ Αλί Τάρικ, ένα υγιέστατο μωράκι. Δυστυχώς, μετά από εννιά εβδομάδες διαγνώστηκε με ασθένεια στο συκώτι και κινδύνευε να πεθάνει. Όμως, η πατρική αγάπη τον έσωσε.

Πατέρας έγινε δότης για το παιδί του και το έσωσε!

Ο μικρός Μουχάμεντ Αλί, ήταν ένα υγιέστατο μωράκι τη στιγμή που γεννήθηκε. Μετά από κάποιες εβδομάδες, οι γιατροί άρχισαν να παρατηρούν το συκώτι του το οποίο είχε καταστραφεί χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τα αίτια.

Ετσι αναγκάστηκε να μπει σε λίστα αναμονής για να βρεθεί ο δότης και να μπορέσει να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού ώστε να μη χάσει τη ζωή του.

Ο πατέρας του όμως δε μπορούσε να βλέπει τον γιο του να αργοπεθαίνει και προσφέρθηκε να γίνει ο ίδιος δότης ξέροντας πως μπορεί να χάσει τη ζωή του.

Ο κίνδυνος αιμορραγίας ήταν μεγάλος και οι πιθανότητες θανάτου 1 στις 200. Ωστόσο, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να σώσει το γιο του.

Τελικά, η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Χρειάστηκε το 20% του συκωτιού του πατέρα για να μεταμοσχευθεί στο μωρό αφού αντιστοιχεί στο 100% του μεγέθους του συκωτιού του. Όσο ο μικρός Μουχάμεντ θα μεγαλώνει, το συκώτι θα αφομοιώνεται και θα αναπτύσσεται μαζί του.

Τώρα πατέρας και γιος είναι υγιείς και πιο χαρούμενοι από ποτέ αφού έχουν ο ένας τον άλλον!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved