Συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον Γιώργο Γεράρδο

Κατά τη γνώμη μου μια γλυκιά τάρτα είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Όταν μάλιστα προσφέρεται στο τέλος ενός τραπεζιού οι καλεσμένοι εντυπωσιάζονται.

Πολλοί, λανθασμένα πιστεύουν ότι η παρασκευή μια τάρτας είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Δεν είναι έτσι φυσικά. Χρειάζεται ελάχιστος εξοπλισμός κουζίνας και λίγη προσοχή σε μερικά βήματα της συνταγής που σας προτείνω.

Είναι ένα γλυκό πραγματικά εύκολο, οικονομικό και πραγματικά πεντανόστιμο. Χρειάζεστε μια βάση τάρτας 30 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο, μια ζυγαριά και το Multi mayo της Kenwood. Η συνταγή για τη βάση της τάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε οποιαδήποτε γλυκιά τάρτα. Σήμερα σας προτείνω γέμιση με σοκολάτα και πορτοκάλι που είναι η αγαπημένη γεύση της Κατερίνας!

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι, μανταρίνι ή και να τα παραλείψετε αν δεν σας αρέσει η γεύση των εσπεριδοειδών. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι κανέλα ή μια πρέζα τσίλι στη σοκολάτα!

Υλικά
Για τη βάση της τάρτας
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
130 γραμμάρια βούτυρο πολύ κρύο (όχι μαργαρίνη)
Κρόκο από ένα αυγό

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 αβγά και το ασπράδι που μας περίσσεψε από τη βάση της τάρτας
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Για τη βάση της τάρτας βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 30 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο. Μετράμε στο Multi της Kenwood το αλεύρι, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Ρίχνουμε τον κρόκο και ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό. Το μείγμα μας θα ενωθεί και ο ήχος του μοτέρ θα αλλάξει.
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι και με τα χέρια μας την πιέζουμε για να στρώσει καλά και στα τοιχώματα. Το σημαντικό είναι να δουλέψουμε γρήγορα ώστε το βούτυρο στη ζύμη να παραμείνει κρύο.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη τη βάση για να μη μας φουσκώσει και τοποθετούμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Όση ώρα παγώνει η ζύμη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και κατόπιν ψήνουμε τη βάση της τάρτα για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και μόλις λιώσει, ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά ώστε να λιώσει από μόνη της η σοκολάτα.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο Multi-mayo της Kenwood τη ζάχαρη με το ξύσμα του πορτοκαλιού ώστε να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε τα αβγά, το αλάτι και ξαναχτυπάμε για μισό λεπτό ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ώστε να λιώσει εντελώς και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών.
Απλώνουμε καλά τη σοκολατένια γέμιση στη προψημένη βάση της τάρτας και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με κρέμα ή παγωτό. Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved