Καινούρια ζωή για την έφηβη που είχε όγκο στο μισό πρόσωπό της (φωτογραφίες+βίντεο)

Η έφηβη Σάρα Ατγουελ, κατάφερε να ολοκληρώσει ένα επιτυχημένο χειρουργείο για την σπάνια ασθένειά της που της είχε δημιουργήσει έναν μεγάλο όγκο στο μισό πρόσωπο της.

Καινούρια ζωή για την έφηβη που είχε όγκο στο μισό πρόσωπό της (φωτογραφίες+βίντεο)

Εδώ και αρκετό καιρό, η 17χρονη από τον Καναδά, είχε γίνει γνωστή για την πάθησή της ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για την δύσκολη ζωή της λόγω του όγκου που της καταλάμβανε το μισό δεξί πρόσωπο.

Από οκτώ μηνών, η μικρή Σάρα διαγνώστηκε με την γενετική πάθηση νευρινωμάτωση, που προκαλεί ασυνήθιστα εξογκώματα και όγκους σε ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο.

«Ο όγκος μεγάλωσε μαζί μου όσο μεγάλωνα και εγώ. Από το δεξί μου αυτί, δυσκολεύομαι να ακούσω αφού ο όγκος το εμποδίζει. Και το δεξί μου μάτι, είναι απλά θολό», είπε χαρακτηριστικά η Σάρα για τον όγκο της.

Η ζωή της ήταν αρκετά δύσκολη και δεχόταν bullying από πολλούς συμμαθητές της. Τώρα με ένα τετράωρο χειρουργείο, άλλαξε ολοκληρωτικά η ζωή της.

Περιέγραψε την στιγμή που κοιτάχτηκε για πρώτη φορά στον καθρέφτη μετά το χειρουργείο και είπε: «Ήμουν πολύ χαρούμενη επειδή είχα ίσια χείλη. Συνέχιζα να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και φωτογράφιζα τον εαυτό μου. Η μαμά μου και οι γονείς μου, εξεπλάγησαν. Στείλαμε φωτογραφίες στον πατέρα μου και ήταν πολύ χαρούμενος».

Παρόλα αυτά, το χειρουργείο είχε μεγάλα ρίσκα όπως μεγάλη απώλεια αίματος αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά αφού η Σάρα ήταν αποφασισμένη να κάνει το χειρουργείο ανά πάσα θυσία. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του όγκου έχει εξαφανιστεί, τα χειρουργεία δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και ο γιατρός δε μπορεί να υποσχεθεί πως ο όγκος δεν θα μεγαλώσει ξανά.

Επόμενο στάδιο, είναι η βελτίωση του ματιού όπου είχε μεγαλώσει και εκεί όγκος αλλά ευτυχώς έχει μείνει λίγη όραση και ας βλέπει μόνο θολούρα αφού προς το παρόν είναι σχεδόν κλειστό.

Η Σάρα σε όλη της την ζωή δεχόταν bullying. Το 2012 σήκωσε το ανάστημά της με ένα βίντεο στο facebook όπου περιγράφει την πάθησή της και ξεκαθαρίζει πως έχει σκοπό να ζήσει μια χαρούμενη ζωή χωρίς να νοιάζεται για το τι λένε τα παιδιά που την εκφοβίζουν.

Παρουσιάζοντας μια σειρά με κάρτες, έγραφε: «Εχω έναν όγκο... αυτό μόνο. Εύχομαι οι άνθρωποι να καταλάβαιναν». «Με αποκαλούν σκ**α, χοντροπρόσωπη, άσχημη. Με πονάει. Μπορεί μια μέρα το bullying να σταματήσει αλλά μέχρι τότε θα είμαι δυνατή», «Το σχολείο είναι χάλια ενώ μερικά παιδιά απειλούν ακόμα και να με σκοτώσουν».

Το βίντεο της είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση από ότι νόμιζε ενώ την επόμενη μέρα έλαβε πάνω από χίλια μηνύματα που την έκαναν να νιώσει πολύ όμορφα με τον εαυτό της.

Παρά τους εκφοβισμούς, ελπίζει τα χειρουργεία να της αλλάξουν ολοκληρωτικά την ζωή ενώ θέλει να ακολουθήσει μια επαγγελματική πορεία όπου θα ασχολείται με παιδιά και θα τα βοηθάει να αντιμετωπίζουν το bullying.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved