Φτιάξτο μόνη σου! Χριστουγεννιάτικη σύνθεση σε χειροποίητο καλαθάκι

Μια πνοή πριν τα Χριστούγεννα και όσο οι μέρες περνούν τόσο ανυπομονούμε για την παραμονή που όλοι θα μαζευτούμε γύρω από το οικογενειακό τραπέζι για να ανταλλάξουμε ευχές και δώρα!

Φτιάξτο μόνη σου! Χριστουγεννιάτικη σύνθεση σε χειροποίητο καλαθάκι

Και τι καλύτερο από ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο καλαθάκι που θα περιέχει ό,τι φαντάζει ο νους μας!

Για το καλαθάκι θα χρειαστείτε:
χοντρή κόκκινη τσόχα
λεπτή λευκή και μαύρη τσόχα
κλωστή κοτόν περλέ
κόλλα

Από την κόκκινη τσόχα κόβετε έναν κύκλο και ένα παραλληλόγραμμο στις διαστάσεις που θέλετε ανάλογα πόσο μεγάλο θέλετε να κάνετε το καλάθι σας!
Ράβετε το παραλληλόγραμμο κομμάτι γύρω γύρωω από τον κύκλο και στο τέλος ενώνετε και τις δύο άκρες για να σχηματιστεί το καλαθάκι. Μετά κόβετε δύο οριζόντιες λορίδες μία λευκή και μία μαυρη. Την λευκή την κολλάτε στο στόμιο του καλαθιού (και είναι το γουνάκι) και την μαύρη την κολλάτε περίπου στο κέντρο (και είναι η ζώνη). Προσθέτετε και ένα τετράγωνο κομματάκι από λευκή τσόχα όπως το βλέπετε στην φωτογραφία (που θα είναι η αγκράφα της ζώνης!)

sinthesi01 1


Μέσα το γεμίζετε με στολίδια, καραμέλες, γλειφιτζούρια, σοκολατάκια ή ό,τι άλλο θέλετε!

sinthesi02 1

Μπορείτε να βάλετε κάποιο γούρι ή αν το κάνετε μεγάλο μπορείτε να βάλετε ακόμα και ένα μπουκάλι κρασί για να το προσφέρετε! Προσθέτετε ζελατίνη για να τυλίξετε το γεμισμένο καλάθι σας και στερεώνετε έναν όμορφο φιόγκο από σατέν κορδέλα!

sinthesi03 1

extra tip:Μην ξεχάσετε να γράψετε μια κάρτα με τις ευχές σας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία για όλους!

Αυτές και άλλες ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα θα βρείτε στη σελίδα μου Il Sorriso στο facebook καθώς και στο http://ilsorrisod.wix.com/ilsorrisocreations

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved