My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε βασιλόπιτα, Αγιο Βασίλη!

Χρυσοχέρες μου καλημέρα!  Τι όμορφα που είναι στολισμένα όλα! Τα σπίτια μας, τα μαγαζιά, η διάθεσή μας!

My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε βασιλόπιτα, Αγιο Βασίλη!

Σήμερα δεν μπορώ παρά να σας παρουσιάσω μια ιδέα για να στολίσουμε την μοσχομυριστή βασιλόπιτα μας ή γιατί όχι, ένα κέικ ή μία τούρτα! Μιας και ο Αγιος Βασίλης είναι ο αστέρας των ημερών, θα φτιάξουμε και εμείς μία βασιλόπιτα Αγιο Βασίλη.
Θα χρειαστούμε μία βασιλόπιτα, λίγη κόκκινη και μπεζ (στο χρώμα του δέρματος) ζαχαρόπαστα και γλάσο βανίλιας ( θα το βρείτε στα super market στα είδη ζαχαροπλαστικής).

Ανοίξτε μια λεπτή λωρίδα φύλλο ζαχαρόπαστας σε χρώμα μπεζ με τη βοήθεια του πλάστη και κολλήστε τη με λίγο σιροπάκι στη μέση της της βασιλόπιτας μας. Αυτό θα είναι το προσωπάκι του Αγιου Βασίλη μας.

agios01 1

Το ίδιο κάντε και με το κόκκινο χρώμα ζαχαρόπαστας αλλά αυτή τη φορά θα το κολλήσουμε στο επάνω μέρος της βασιλόπιτας, γιατί ο Αγιος Βασίλης θέλει και το σκουφί του φυσικά!

agios02 1

Τώρα με λίγο γλάσο βανίλιας που το έχετε χρωματίσει ροζ, με ένα κορνέ με λεπτή μύτη ζωγραφίστε ένα πλατύ χαμόγελο στο προσωπάκι του.

agios03 1

Με μία μπεζ μπαλίτσα ζαχαρόπαστας φτιάξτε τη μυτούλα του.

agios04 1

Τοποθετήστε αρκετό γλάσο βανίλιας σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και πάμε με κυματιστές κινήσεις να φτιάξουμε τη «γούνινη» φάσα από το σκουφί του και φυσικά τα μουστάκια του!

agios05 1

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα γένια του και μη ξεχάσετε να φτιάξετε μια φουντίτσα στο σκουφί του. Τώρα μάλιστα! Αρχίζει να παίρνει τη μορφή που πρέπει.

Με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή χρωματισμένο με μαύρο χρώμα, γλάσο βανίλιας φτιάξτε τα ματάκια του!

agios06 1

Φτιάξατε έναν πανέμορφο Αγ.Βασίλη! Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε μια εντυπωσιακή βασιλόπιτα γιατί πολύ απλά είστε ικανές να τη φτιάξετε μόνη σας! Μπράβο σας για άλλη μια φορά!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved