Έξοδος από το μαιευτήριο: Το φωτογραφικό άλμπουμ 25 διάσημων Ελληνίδων μαμάδων!

Τον περασμένο Ιούλιο ρεπόρτερ αλλά και paparazzi όλου του κόσμου είχαν στραμμένα τα βλέμματα αλλά και τις κάμερές τους στο Λονδίνο και συγκεκριμένα έξω από την πτέρυγα Lindo του St. Mary'sHospital, όπου η KateMiddleton θα έφερνε στον κόσμο τον πρίγκιπα Γεώργιο, διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Έξοδος από το μαιευτήριο: Το φωτογραφικό άλμπουμ 25 διάσημων Ελληνίδων μαμάδων!

Η δαιμόνια tabloid Sun, μάλιστα, στην ιστοσελίδα της, μία εβδομάδα πριν την γέννηση του διαδόχου, είχε αναρτήσει banner που συνέδεε τον επισκέπτη σε livestreaming με όλα όσα γίνονταν στην είσοδο του μαιευτηρίου.

Η Middleton, από την αρχή της σχέσης της με τον πρίγκιπα William έχει γίνει αγαπημένο πρόσωπο των Βρετανών αλλά και όλου του κόσμου, ενώ κάθε της εμφάνιση αποτελεί θέμα συζήτησης και αφορμή να πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια δημοσιογράφων και fashion editors. Όταν, δε, στις 24 Ιουλίου, το πριγκιπικό ζεύγος και ο μικρούλης πρίγκιπας βγήκαν από το μαιευτήριο, η μανία του κοινού για τις λεπτομέρειες που αφορούσαν στην γέννηση του διαδόχου, αλλά και τους διάσημους γονείς του, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Λίγοι είναι αυτοί που θα ξεχάσουν το πουά, γαλάζιο φόρεμα της Jenny Packham που επέλεξε η Δούκισσα του Cambridge για αυτή της την εμφάνιση, που αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό αλλά και με διστακτικότητα. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Ελλάδα του 2013, και τις διάσημες νέες μαμάδες της εγχώριας showbiz;

Μπορεί τα μέτρα να είναι εντελώς διαφορετικά, και σε καμία περίπτωση η είσοδος ή η έξοδος μίας διάσημης Ελληνίδας κυρίας στο μαιευτήριο δεν έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή της Kate Middleton (ας μην ξεχνάμε ότι η σύζυγος του πρωτότοκου γιου της πριγκίπισσας Diana έφερε στον κόσμο τον μελλοντικό αρχηγό του Ηνωμένου Βασιλείου), αλλά αυτό δεν αποκλείει μία μεγάλη, σημαντική ομοιότητα, την οποία μοιράζονται καθημερινά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο: είναι όλες τους νέες μαμάδες. Στην περίπτωση, μάλιστα, που οι νέες μαμάδες είναι και δημόσια πρόσωπα (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό- στην προκειμένη ότι, η έξοδός τους από το μαιευτήριο αποτελεί θέμα για τα ΜΜΕ, αλλά και ότι, κατά την διάρκειά της, είναι παρόντες paparazzi), η εμφάνισή τους σίγουρα θα σχολιαστεί από τους δημοσιογράφους αλλά και το κοινό.

Σίγουρα, κανείς δεν περιμένει ότι μία γυναίκα, που έχει μόλις φέρει στον κόσμο το παιδί της θα δείχνει στα καλύτερά της, ούτε και ότι θα βγει από το μαιευτήριο με άψογο make up και hairstyling, ντυμένη σαν να είναι έτοιμη να περπατήσει στο κόκκινο χαλί (αφήστε που, στην Ελλάδα, το «κόκκινο χαλί» είναι όρος τουλάχιστον αστείος). Όμως θα ήταν τουλάχιστον αφελές να υποθέσουμε ότι οι διάσημες κυρίες δεν είναι προετοιμασμένες για το όποιο ενδιαφέρον του Τύπου, και την παρουσία των φωτογράφων- αν αυτό είναι καλό ή κακό, και τι σημαίνει για την κοινωνία μας είναι άλλο θέμα, το γεγονός είναι ότι οι ρεπόρτερ είναι σε επιφυλακή για την πρώτη εμφάνισή τους, μετά την γέννηση του μωρού τους.

Πιστές στο casual chic, χαλαρό στυλ οι περισσότερες, χαμογελούν (ενίοτε κάνουν και δηλώσεις) στις κάμερες λίγο πριν πάρουν το μωράκι τους επιτέλους στο σπίτι τους. Αλλά, όσο ανεκτικοί κι αν οφείλουμε να είμαστε απέναντι σε μία γυναίκα που μόλις πέρασε την ταλαιπωρία -αλλά και το θαύμα- της γέννας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι κάποιες καταφέρνουν να είναι άψογες μέσα στον απλότητά τους, άλλες το παρακάνουν με την απλότητα, ενώ άλλες είναι αρκετά ατημέλητες- όχι με την έννοια που περιέχει και μία υπόνοια προσωπικού στυλ.

Σίγουρα, η ομορφιά βρίσκεται (και) στην απλότητα, σίγουρα για να βγεις ωραία δεν χρειάζεται ένα δεκαμελές επιτελείο ειδικών, ούτε πρέπει τα πάντα να είναι στην τρίχα, αλλά λίγο γούστο, και μία στοιχειώδης αίσθηση του στυλ δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι, ανεξαρτήτως λοχείας (που είναι όντως δύσκολη περίοδος για τις περισσότερες), ανεξαρτήτως budget ή και αναγνωρισιμότητας, αυτά τα πράγματα ή «τα έχεις» ή όχι. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι οι περισσότερες γυναίκες που μας έχουν συνηθίσει σε υπέροχες, επίσημες ή χαλαρές, εμφανίσεις βγαίνουν άψογες, ακόμα και με την φόρμα τους;

Εμείς συγκεντρώσαμε τις εμφανίσεις 24 διάσημων Ελληνίδων, κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο! Τα συμπεράσματα δικά σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved