Συνταγή από τον Γιώργο Γεράδρο για μοναδική τάρτα μήλο με μέλι και κανέλα!

Μπήκαμε πια στον Δεκέμβρη και όλα αρχίζουν να θυμίζουν γιορτές. Στολισμένα μπαλκόνια και δρόμοι, ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα και ψώνια για δώρα.

Συνταγή από τον Γιώργο Γεράδρο για μοναδική τάρτα μήλο με μέλι και κανέλα!

Μου αρέσουν πάρα πολύ και οι γιορτινές μυρωδιές που αυτό το καιρό βγάνουν από όλες τις κουζίνες! Εκατομμύρια μελομακάρονα και κουραμπιέδες ήδη έχουν ψηθεί και μας περιμένουν.
Η σημερινή συνταγή δεν είναι παραδοσιακά χριστουγεννιάτικη, αλλά θα γεμίσει το σπίτι σας με υπέροχα αρώματα μήλου και κανέλας. Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της με λίγα και οικονομικά υλικά.
Είναι ευκαιρία να δείτε άλλη μια χρήση του multi-mayo της Kenwood, άλλωστε η κουζίνα χρειάζεται φαντασία και εφευρετικότητα!
Τα παιδιά δύσκολα μπορούν να αντισταθούν σε αυτή τη λαχταριστή και σχετικά υγιεινή τάρτα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν και στη διακόσμηση του γλυκού με τις φέτες μήλου πριν το ψήσιμο.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
5-6 μήλα
1 κουταλιά σούπας μέλι
3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
Μια χούφτα καρύδια
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί τάρτας 25-30 εκατοστών. Καθαρίζουμε τα μήλα και κρατάμε ένα ολόκληρο.

tarta01


Τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα χτυπάμε στο Multi Mayo της Kenwood με τον χυμό του λεμονιού μέχρι να γίνει ένας πολτός.

tarta02 1


Σε ένα τηγάνι βράζουμε τον πολτό μήλου με το μέλι, τη κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη για περίπου δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να παγώσει λίγο.

tarta03 1


Με οδηγό το ταψάκι κόβουμε τη σφολιάτα σε στρογγυλό σχήμα και τη στρώνουμε στο ταψί.

tarta04 1


Δεν πετάμε τα υπολείμματα της σφολιάτας. Μπορείτε να τα ψήσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα ή με τριμμένο τυρί σαν σνακ.

tarta08 1
tarta05 1
tarta06 1


Απλώνουμε ομοιόμορφα το μήλο πάνω στη ζύμη, κόβουμε το μήλο που έχουμε κρατήσει σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω από τον πολτό σε ομόκεντρους κύκλους ξεκινώντας από το κέντρο.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

tarta07 1

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη στις άκρες.

tarta09 1

Μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα ζεστή με παγωτό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγη κρέμα γάλακτος. Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved