Το τετράχρονο κορίτσι που έμαθε στη μαμά του τι σημαίνει καλλιτέχνης (φωτογραφίες)

Η μαμά και καλλιτέχνης Μίκα Αντζελα Χέντρικς, δεν ήθελε η 4χρονη κόρη της Μίλα, να πλησιάζει τη δουλειά της. Ετοίμαζε  τα σκίτσα για ένα καινούργιο βιβλίο και όπως ήταν φυσικό φοβόταν ότι το παιδί θα μουτζούρωνε τις ζωγραφιές. 

Το τετράχρονο κορίτσι που έμαθε στη μαμά του τι σημαίνει καλλιτέχνης (φωτογραφίες)

Οσα επίμονα και αν ζητούσε τα σκίτσα η κόρη της, η Μίκα, ήταν ανένδοτη. Η μικρή ήθελε και αυτή να ζωγραφίζει. Και δεν το έβαζε κάτω. Μέχρι που η μικρή Μίλα της είπε μία κουβέντα, που συνήθως την άκουγε από τη μαμά της. «Αν δε μπορείς να μοιραστείς, τότε θα το πάρουμε εντελώς». Η μαμά έμεινε άφωνη, ακούγοντας το μικρό της κοριτσάκι να χρησιμοποιεί τα ίδια της τα λόγια και μάλιστα εις βάρος της.

Ετσι αποφάσισε να της δώσει ένα σκίτσο. Και τότε αποκαλύφθηκε ένας καινούργιος κόσμος. Η μικρή Μίλα όχι μόνο δεν μουτζούρωσε τα σκίτσα της μαμάς, αλλά τα εξέλιξε και τα απογείωσε!

Μετά το πρώτο επιτυχημένο σκίτσο, η μικρή Μίλα, ρώτησε τη μαμά της αν «έχεις και άλλα κεφάλια για μένα σήμερα» κουνώντας το βιβλίο με τα σκίτσα.

Κάπως έτσι μαμά και κόρη εξελίχθηκαν σε συνεργάτες. Η μαμά, φτιάχνει τα πορτρέτα, η κόρη φτιάχνει τα σώματα και στο τέλος η μαμά βάζει την τελευταία πινελιά χρώματος στο έργο τέχνης.

Οπως λέει η μαμά Μίκα, για την κόρη και συνεργάτη της πια Μίλα, το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε από όλα αυτό είναι πως κατάλαβε τί σημαίνει να είσαιπραγματικά καλλιτέχνης και για το ότι πρέπει να αφήνεις χώρο για να μπορέσουν να συμβούν υπέροχα πράγματα.

Μίκα και Μίλα έχουν τον δικό τους διαδικτυακό χώρο τέχνης. Μπορείτε να δείτε την υπέροχη δουλειά τους στο http://busymockingbird.com/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved