Το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» ανοίγει τις πόρτες του για τρίτη χρονιά

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Παιδιού που είναι στις 11 Δεκεμβρίου.

Το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» ανοίγει τις πόρτες του για τρίτη χρονιά

Στόχος του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διήμερο χαράς και δημιουργίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο.

Το φεστιβάλ φέτος εκτός των άλλων προγραμμάτων θα έχει και αφιέρωμα στον μεγάλο μυθοπλάστη Αίσωπο, με σκοπό να εισάγει τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, τόσο στα μυστικά των μύθων του μεγάλου Παραμυθά, όσο και στις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται στους μύθους του Αισώπου.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί το Bazaar Χριστουγεννιάτικων Ειδών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» (Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»).

Το φεστιβάλ οργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας. Συμμετέχουν επίσης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. το Εργαστήρι Μελέτης Παιδικής Ηλικίας καθώς επίσης και η περιβαλλοντική οργάνωση Ώρα για Δράση, οι οποίες θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 (10:30 – 20:00)
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 (10:30 – 19:00)
Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη
Γυάλινο Κτίριο Ολυμπιακών ακινήτων, στην πλατεία νερού, Τζιτζιφιές Καλλιθέας (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do)
Οι χώροι των εκδηλώσεων είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ

Πληροφορίες: paidikofestival.blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved