Αγωνία για Βρετανίδα υπήκοο που βρίσκεται σε φυλακές του Πακιστάν μαζί με το μωρό της

Η Καντιτζά πριν από 14 μήνες συνελήφθη στο Πακιστάν όταν σύμφωνα με την αστυνομία προσπάθησε να περάσει ηρωίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αγωνία για Βρετανίδα υπήκοο που βρίσκεται σε φυλακές του Πακιστάν μαζί με το μωρό της

Μέχρι να δικαστεί, η αγωνία της μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, όχι τόσο επειδή αντιμετωπίζει την καταδίκη της σε θανατική ποινή όπως προβλέπεται από τους νόμους του Πακιστάν όσο για τις συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει το κοριτσάκι της, η Μαλάικα.

Η 25χρονη γυναίκα που κατάγεται μεν από το Πακιστάν, έχει δε βρετανική υπηκοότητα, περιμένει ακόμα να μάθει πότε θα γίνει η δίκη της. Τον περασμένο Οκτώβριο γέννησε την κόρη της και μαζί της βρίσκεται στις κεντρικές φυλακές στο Ραβαλπίντι.

Σε συνέντευξη που έδωσε, η Καντιτζά είπε πως φοβάται για την υγεία της κόρης της, καθώς στις φυλακές η φυματίωση και διάφορες άλλες μολυσματικές ασθένειες είναι πολύ συχνά φαινόμενα. Αν δεν είχε την κόρη της, όπως λέει, θα είχε τρελαθεί καθώς οι καταστάσεις που βιώνουν μαζί μέσα στη φυλακή είναι πολύ δύσκολες.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα θέλει να τη βοηθήσει, αλλά το μέλλον τόσο το δικό της, όσο και του μωρού, είναι αβέβαιο καθώς οι διαδικασίες στο σύστημα δικαιοσύνης του Πακιστάν κινούνται με ρυθμούς... χελώνας. Το μωρό ακόμα θηλάζει και κάθε τρεις μήνες η φιλανθρωπική οργάνωση της στέλνει χρήματα για να αγοράζει είδη ανάγκης για το μωρό, όπως πάνες και τρόφιμα.

Η Καντιτζά έχει άλλα δύο παιδιά, ένα αγοράκι 6 ετών και μια κόρη 5 ετών, τα οποία τον πρώτο χρόνο ήταν μαζί της στη φυλακή. Πλέον όμως τα μετέφεραν αλλού και από τότε δεν τα έχει ξαναδεί. Η 25χρονη γυναίκα συχνά παραπονιέται ότι το μωρό δεν έχει κάνει εμβόλια, πως έχει αρκετά συχνά διάρροια και πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τσιμπήματα από κουνούπια.

Ο Μάγια Φόα από τη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε πως ανησυχούν πολύ για την κατάσταση της γυναίκας και του μωρού. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως την ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε πάνω της καθώς θα ταξίδευε για το Ηνωμένο Βασίλειο της την είχαν δώσει κάποιοι, οι οποίοι της ζήτησαν ως χάρη να μεταφέρει εκείνη τις αποσκευές τους, χωρίς όμως η ίδια να γνωρίζει το περιεχόμενό τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved