Θύμα σχολικού εκφοβισμού ο 12χρονος που πυροβόλησε τους συμμαθητές του στη Νεβάδα

Ο 12χρονος μαθητής που έσπειρε χθες τον πανικό σε ένα γυμνάσιο της Νεβάδα πυροβολώντας μαθητές, υπήρξε θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Θύμα σχολικού εκφοβισμού ο 12χρονος που πυροβόλησε τους συμμαθητές του στη Νεβάδα

Οι αρχές, που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει το όνομα του φερόμενου δράστη, ανακοίνωσαν ότι ο μαθητής βρήκε το πυροβόλο όπλο από το σπίτι των γονιών του.

Ο 12χρονος πυροβόλησε θανάσιμα έναν από τους δασκάλους του Γυμνασίου Σπάρκς όταν αυτός προσπάθησε να τον πείσει να αφήσει το όπλο, αφού είχε ήδη τραυματίσει δύο ακόμα μαθητές. Αφού πυροβόλησε τον καθηγητή ο νεαρός έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. Ο καθηγητής που έχασε τη ζωή του είναι ο 45χρονος Μάικλ Λάνσπερι.

Ο μαθητής μετά, αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ οι τραυματισμένοι μαθητές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Τον άκουσα να λέει, 'Γιατί με κοροϊδεύετε; Γιατί γελάτε μαζί μου;», είπε στην εφημερίδα Ρενό Γκαζέτ-Τζέρναλ ένας μαθητής, ο οποίος ήταν μπροστά στο επεισόδιο, εξιστορώντας πως προσπάθησε να κρυφτεί από τον 12χρονο προκειμένου να σωθεί.

«Ήμουν μαζί με τους φίλους μου όταν ένα παιδί άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε έναν από τους φίλους μου», δήλωσε ένας άλλος μαθητής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ακούσαμε ότι προσπάθησε να μεταπείσει το παιδί ώστε να προστατεύσει τους άλλους μαθητές», δήλωσε στην Ρένο Γκαζέτ-Τζέρναλ η κουνιάδα του άτυχου δασκάλου. «Θα μπορούσε να είχε κρυφτεί και να είχε σωθεί αλλά δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος», είπε.

Ο σχολικός εκφοβισμός στα σχολεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και πολλά παιδιά πέφτουν θύματα με πολλούς γονείς να μη ξέρουν πώς να χειριστούν το θέμα. Είναι ευρέως διαδεδομένο και αυτό που το ξεχωρίζει από το πείραγμα και τον τσακωμό, είναι η ένταση του, η διάρκεια του, η ανισορροπία δύναμης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και η συναισθηματική επίδραση που έχει πάνω στα παιδιά.

Εάν διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με το παιδί σας καλό είναι να μιλήσετε στο ίδιο αλλά βέβαια και στο σχολειό του. Ξεκαθαρίστε πάνω απ' όλα στο παιδί σας ότι είναι κάτι πολύ κακό. Οποιαδήποτε μορφή βίας ενός μαθητή σε άλλο, ακόμη και οι συνεχείς προσβολές και ο εκφοβισμός είναι μη αποδεκτά. Δείξτε του το καλό παράδειγμα και συμβουλέψτε το αν του συμβεί ποτέ να το πει αμέσως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved