Οταν ακόμα και οι λιμενικοί λυγίζουν μπροστά στα παιδιά - θύματα λαθρομετανάστευσης. Ενα συγκλονιστικό βίντεο

Πώς το όνειρο για μία καλύτερη ζωή, φέρνει τον εφιάλτη. Ανθρωποι ταλαιπωρημένοι, έρμαια των λαθρεμπόρων, ζωσμένοι με τα παιδιά τους στον κόρφο τους, ελπίζουν να καταφέρουν να περάσουν στην aντίπερα όχθη.  

Οταν ακόμα και οι λιμενικοί λυγίζουν μπροστά στα παιδιά - θύματα λαθρομετανάστευσης. Ενα συγκλονιστικό βίντεο

Από τη μια πλευρά ο Ελληνικός στρατός και το λιμενικό σώμα, που πρέπει να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν εκπαιδευτεί και να προστατεύσουν τα σύνορα και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα.

Γονείς με τα παδιά τους, ακόμα και βρέφη πολλές φορές, στριμωγμένοι, νηστικοί, παγωμένοι μέσα σε μία βάρκα, καρτερούν για την σωτηρία.

Η τακτική των λαθρεμπόρων γνωστή. Οταν αντιλειφθούν ότι τους καταδιώκουν, για να γλιτώσουν αρχίζουν να πετούν τους ανθρώπους στη θάλασσα για αντιπερισπασμό. Κυρίως τα μικρά παιδιά και τα μωρά για να αποσυντονίσουν τους λιμενικούς.

Ο Αντώνης Σρόιτερ και η εκπομπή «Αυτοψία» βρέθηκαν στη Μυτιλήνη προκειμένου να καταγράψουν αυτή την σκληρή καθημερινή αναμέτρηση ανάμεσα σε μετανάστες και λιμενικούς.

Οσο για τους λιμενικούς; Οσο εκπαιδευμένος κι αν είσαι, όσο κι αν έχεις σκληραγωγηθεί, δεν παύεις να είσαι άνθρωπος που λυγίζει μπροστά στα ανήμπορα παιδάκια, που η ζωή στάθηκε σκληρή μπροστά τους, από τα πρώτα τους βήματα.

Οι μαρτυρίες πραγματικά είναι συγκλονιστικές ιδίως όταν αυτές έχουν να κάνουν με αθώες παιδικές ψυχούλες!

«Όταν τους μαζεύουμε από την θάλασσα είναι το πιο δύσκολο και τραγικό κομμάτι. Τα νεκρά παιδιά και οι γυναίκες είναι οι τραγικές συνέπειες των αδίστακτων δουλεμπόρων! Δεν τους ενδιαφέρει ο καιρός, ούτε πόσα άτομα βάζουν στη βάρκα. Όταν ένα βρέφος πέσει στο νερό δεν μπορεί να αντιδράσει».

Στην εικόνα βρεφών που πασχίζουν να γλιτώσουν από τη θάλασσα, ακόμη και οι διασώστες λυγίζουν!

«Εγώ αυτό που θυμάμαι μέχρι τώρα είναι που σήκωσα άνθρωπο από μια κουταλιά νερό να μην πνιγεί! Μια μάνα μου έδωσε δώρο το σκουφί του παιδιού της για να δείξει την ευγνωμοσύνη της», περιγράφει ο Γιώργος Ματθαίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του!

Δείτε το απόσπασμα:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved