Πατέρας φωτογραφίζει τον κόσμο του αυτιστικού γιου του! Ενα συγκλονιστικό πρότζεκτ

Ο Τίμοθι Αρκιμπάλντ άρχισε να φωτογραφίζει τον αυτιστικό γιο του όταν ο μικρός ήταν πέντε χρονών.

Πατέρας φωτογραφίζει τον κόσμο του αυτιστικού γιου του! Ενα συγκλονιστικό πρότζεκτ

Ο στόχος του ήταν να καταγράψει τον συχνά περίεργο και άγνωστο κόσμο του γιου του αλλά τελικά το όλο σχέδιο εξελίχθηκε σε κάτι πολύ παραπάνω. Στον μικρό Ελάια αρέσει πολύ η επανάληψη, λατρεύει τα αντικείμενα τεχνολογίας και είναι κοινωνικά πολύ κλειστός χαρακτήρας. Έτσι, ο πατέρας του, ο Τίμοθι αποφάσισε να καταγράψει αυτές τις συχνά ενοχλητικές συνήθειές του.

Στο μεταξύ, ο Ελάια άρχισε να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για το σχέδιο του πατέρα του και να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του, γι' αυτό και άρχισε να ασχολείται τόσο με την τοποθεσία όπου θα γινόταν μία φωτογράφησή του όσο και με την πόζα που θα έπαιρνε κάθε φορά.

Με αυτή την όλη διαδικασία ανάμεσα σε πατέρα και γιο, όπως λέει άνθρωπος του περιβάλλοντός τους, «Ο Τίμοθι κατάφερε να αντιληφθεί και να αποδεχτεί την όλη κατάσταση, τον ρόλο του ως πατέρας αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχει ο αυτιστικός του γιος».

Και φυσικά πατέρας και γιος άρχισαν να επικοινωνούν ακόμα καλύτερα μεταξύ τους. Πλέον, ο Ελάια δείχνει πιο ευτυχισμένος και ήδη άρχισε να τραβά τις δικές του φωτογραφίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved