Επαναφέρουν το μωρό τους στη ζωή πέντε φορές τη μέρα επειδή σταματά να αναπνέει!

Πόσο εύκολο είναι για τους γονείς ενός γλυκύτατου κοριτσιού να είναι αναγκασμένοι κάθε μέρα να νεκρανασταίνουν το παιδί τους τουλάχιστον πέντε φορές;

Επαναφέρουν το μωρό τους στη ζωή πέντε φορές τη μέρα επειδή σταματά να αναπνέει!

Και όμως, η μητέρα και ο πατέρας της Τζες Κερ, η οποία πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το σύνδρομο Πατάου, αναγκάζονται να το κάνουν καθώς η μικρή τους σταματάει να αναπνέει και γίνεται μπλε!

epanaferountopaiditous1

Το σύνδρομο προκαλείται εξαιτίας της ύπαρξης στον οργανισμό της Τζες, ενός επιπλέον χρωμοσώματος 13 σε κάθε κύτταρό της! Τα περισσότερα μωρά που παρουσιάζουν μία τέτοια κλινική κατάσταση, καταφέρνουν να επιζήσουν μόλις για λίγες μέρες.

epanaferountopaiditous2

Η Τζες χρειάζεται 24 ώρες το 24ωρο παρακολούθηση ώστε να παραμείνει ζωντανή. Όταν σταματά να αναπνέει, οι δικοί της την επαναφέρουν κάνοντάς της τεχνητές αναπνοές και δίνοντάς της το φιλί της ζωής.

epanaferountopaiditous3

Παρά τους κόπους, η μικρή σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια, κάτι που κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένους τους γονείς της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι σπανιότατο και εμφανίζεται σε 200 μωρά κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

epanaferountopaiditous4
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved