Το παιδί που τρώει αντικείμενα επειδή δε μπορεί να τα ξεχωρίσει από το φαγητό

Ο Ζακ πάσχει από ένα περίεργο σύνδρομο και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το φαγητό από τα αντικείμενα.

Το παιδί που τρώει αντικείμενα επειδή δε μπορεί να τα ξεχωρίσει από το φαγητό

Για την μητέρα του Ζακ, Ρέιτσελ Χόρν το φαγητό είναι ένας εφιάλτης και αυτό γιατί ο γιος της πάσχει από ένα σύνδρομο και δεν μπορεί να διαχωρίσει το φαγητό από τα αντικείμενα. Αν αφήσει τον 5 ετών γιο της μόνο του στο δωμάτιο, τότε εκείνος κυριολεκτικά θα το φάει. Τρώει τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια, το χαλί, τα έπιπλα.

Η Ρέιτσελ ξεκίνησε μια εκστρατεία προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα ώστε να φτιάξει ένα δωμάτιο για τον Ζακ, το οποίο θα είναι ασφαλές και δεν θα το τρώει.

Ο Ζακ έχει αυτισμό και μαζί με τον αυτισμό, του εμφανίστηκε και αυτό το περίεργο σύνδρομο με το φαγητό. Προσπαθούν να τον προσέχουν όσο περισσότερο γίνεται. Μάλιστα αφήνουν πάνω στο χαλί ξηρούς καρπούς και διάφορα σνακ και τον ενθαρρύνουν να τρώει αυτά αντί για τα έπιπλα. Τρώει σχεδόν τα πάντα. Χαλί, λάσπη, πέτρες, χαρτί, ταπετσαρία, μαλλιά....

Δεν είναι ότι του αρέσει η γεύση σε αυτά που τρώει, αλλά το ότι έχουν διαφορετική υφή. Ο Ζακ δεν κοιμάται πολύ, σχεδόν καθόλου αλλά η διαφορά που έχει με άλλα παιδιά με αυτισμό είναι ότι του αρέσει να κάνει αγκαλιές και να χορεύει.

Η Ρέιτσελ έχει φτιάξει σελίδα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελπίζει σύντομα πως θα καταφέρει να μαζέψει το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για να δημιουργήσει έναν χώρο για τον μικρό Ζακ που δεν θα μπορεί να φάει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved