Φτιάξτο μόνη σου: Βραβείο από τα χεράκιά σας για τα παιδάκια σας!

Μια ιδέα για να επιβραβεύσετε το παιδάκι σας φτιαγμένη από τα χεράκια σας!

Φτιάξτο μόνη σου: Βραβείο από τα χεράκιά σας για τα παιδάκια σας!

Ακούω πολύ συχνά από φίλες μου που έχουν μεγαλύτερα παιδάκια 5-6 χρονών,τους κανόνες του σπιτιού και όλα όσα καλείται να κάνει ένα παιδάκι....Να διαβάζει,να τρώει όλο του το φαγητό, να μαζεύει τα παιχνίδια του, να πλένει τα δόντια του και σκέφτηκα... "αν τα κάνει όλα αυτά δεν του αξίζει ένα βραβείο;"

Με υφάσματα ή τσόχα στα αγαπημένα του χρώματα μπορείτε να του φτιάξετε μόνες σας ένα "παράσημο"! Το βραβείο του καλύτερου παιδιού για κάθε βδομάδα!

Θα χρειαστείτε λοιπόν, μια υφασμάτινη λωρίδα 8x25 εκ. περίπου. Θα την διπλώσετε στην μέση και θα ράψετε με απλή ραφή την άκρη.

fmvraveio01

Στο τέλος θα την σουρώσετε και θα ράψετε τις δύο άκρες μεταξύ τους για να σχηματιστεί ένας κύκλος.

fmvraveio02

Μετά θα κόψετε λωρίδες από διαφορετικά χρώματα 2x10 εκ. και 1,5x 9 εκ. τις οποίες θα ψαλιδίσετε στην άκρη. Θα τις κολλήσετε στην πίσω πλευρά και από πάνω θα κολλήσετε ένα τσόχινο κύκλο όπου θα στερεώσετε μία παραμάνα.

fmvraveio03

Στην μπροστινή πλευρά θα κολλήσετε ένα ακόμη κύκλο σε διαφορετικό χρώμα και από πάνω το αστέρι για το αστέρι σας!

fmvraveio04

Η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική στις μικρές ηλικίες γιατί αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Αλλά και ένα βραβείο δίνει στα παιδιά επιπλέον κίνητρο για να προσπαθούν.

Extra tips:
-Δεν χρειάζεται να αγοράσετε υφάσματα... .μπορείτε να το φτιάξετε με μια παλιά μπλούζα ή μια βαμβακερή πετσέτα που δεν χρειάζεστε πια.
-Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο στολιδάκι θέλετε, καρδούλες για τα κοριτσάκια, φιογκάκια, κουμπάκια κλπ

Αυτές και άλλες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου Il Sorriso στο facebook καθώς και στο http://ilsorrisod.wix.com/ilsorrisocreations
Επίσης μπορείτε να με βρείτε στον δικό μου προσωπικό χώρο: Μινώας 50, στα Μέγαρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved