22 χρόνια μετά βρέθηκε ο δολοφόνος του μικρού κοριτσιού που δεν το αναζήτησε ποτέ κανείς (εικόνες)

Μετά από 22 χρόνια ερευνών, η αστυνομία κατάφερε και βρήκε τον δολοφόνο ενός τετράχρονου κοριτσιού μαζί και την πραγματική ταυτότητα του παιδιού. 

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Αμερική έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια, έκλεισε. Μαζί της και το παιδάκι που δεν είχε αναγνωριστεί όλα αυτά τα χρόνια και είχε ονομαστεί από την αστυνομία «Μπέιμπι Χόουπ» (Μωρό Ελπίδα), βρήκε επιτέλους την ταυτότητά του. 

Το σώμα του παιδιού, είχε βρεθεί γυμνό, μέσα σε ένα μεταφερόμενο ψυγειάκι. Το πραγματικό της όνομα,  είναι  Ανχέλικα Καστίγιο και δράστης του φοβερού αυτού εγκλήματος, είναι  ο ξάδερφος της, ο Κονράντο Χουάρες, 52 ετών σήμερα, από το Μπρονξ, που ομολόγησε το έγκλημα και συνελήφθη από την αστυνομία στο εστιατόριο που δούλευε.

Ο αρχηγός της αστυνομία της Νέας Υόρκης είπε: «Παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά την Ανχέλικα, ότι την έπνιξε και ότι ξεφορτώθηκε το πτώμα της με τη βοήθεια της αδελφής του, της Μπαλβίνα Χουάρες-Ρεμίρες η οποία έχει πεθάνει».

Πέρυσι το καλοκαίρι, η αστυνομία πρόσφερε 12.000 δολάρια σε όποιον γνώριζε κάτι για την λύση της υπόθεσης. Μια γυναίκα έδωσε κατάθεση για μια συζήτηση που είχε κάνει με μια νεαρή και της είχε εξομολογηθεί πως η αδερφή της είχε δολοφονηθεί. Έτσι βρήκαν τα στοιχεία της αδερφής και της μητέρας της άτυχης κοπέλας, που είναι από το Μεξικό.

Για περισσότερο από δυο δεκαετίες το όνομα της κοπέλας, η οικογένειά της, αλλά και το τι πραγματικά της συνέβη, ήταν άγνωστο. Αλλά επιτέλους με κάποια καινούρια στοιχεία και ένα DNA τεστ, κατάφεραν να εντοπίσουν τη μητέρα της Ανχέλικα και έπειτα το δράστη.

«Γνωρίζετε τη φράση "πετάω στα σύννεφα"  Λοιπόν, εκεί βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη σε ένα μικρό ανυπεράσπιστο κορίτσι που δε μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό της και κακομεταχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο», δήλωσε ο πρώην ντετέκτιβ Τζέρυ Τζόρτζιο, που είχε αναλάβει την υπόθεση από το 1991 μέχρι αυτό το καλοκαίρι που συνταξιοδοτήθηκε.

Η ψυχρή δολοφονία της κοπέλας είχε συγκλονίσει τον κόσμο της Νέας Υόρκης το 1991, όταν βρέθηκε σε ένα μεταφερόμενο ψυγειάκι στη άκρη ενός μεγάλου δρόμου κακοποιημένη σεξουαλικά, γυμνή, δεμένη και πνιγμένη. Ο δολοφόνος, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τη κοπέλα και έπειτα την είχε πνίξει. Μετά είχε φωνάξει την αδερφή του να τον βοηθήσει για να ξεφορτωθούν το σώμα της κοπέλας. Την είχαν τυλίξει σε μια πλαστική σακούλα και την είχαν τοποθετήσει στο ψυγειάκι κάτω από μερικά αναψυκτικά. Η αστυνομία την βρήκε αλλά δεν εντόπισε ποτέ κανέναν συγγενή της.

Αυτός ήταν και ό λόγος που την ονόμασαν «Μωρό Ελπίδα», γιατί πάντα είχαν την ελπίδα πως το μυστήριο της θα λυθεί. Η αστυνομία υπέθεσε πως το κοριτσάκι είναι 3-5 ετών ενώ ήταν φανερά υποσιτισμένη, μόλις 11 κιλά.

Το 1993, και αφού δεν την είχε αναζητήσει κανείς, την έθαψαν οι αστυνομικοί, με ένα άσπρο φόρεμα που είχε διαλέξει η σύζυγος του ντετέκτιβ Τζέρυ Τζόρτζιο που "έτρεχε" την υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια,  ενώ πάνω στο τάφο της έγραψαν: «Επειδή νοιαζόμαστε».

Η μητέρα της, η οποία τελικά εντοπίσθηκε με τη λύση της υπόθεσης αποκάλυψε πως φοβόταν τον σύζυγο της και δεν δήλωσε ποτέ την εξαφάνιση της κόρης της, αφού ο δολοφόνος είναι ξάδερφος του πατέρα της Ανχέλικα.

Για τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση, ο εντοπισμός του δολοφόνου του μικρού κοριτσιού, ήταν ένας αγώνας ζωής. Δεν ήταν λίγοι οι ντετέκτιβ που παθιάστηκαν με την υπόθεση και θεώρησαν χρέος τους να καταφέρουν να αποδώσουν το όνομα αλλά και τη δικαιοσύνη σε αυτό το αδικοχαμένο πλάσμα, που ποτέ κανείς δεν αναζήτησε. 

22 χρόνια μετά βρέθηκε ο δολοφόνος του μικρού κοριτσιού που δεν το αναζήτησε ποτέ κανείς (εικόνες)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved