17 παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας «φάρσας»

Ένα τραγικό συμβάν συνέβη χθες στην Ινδία, όταν κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής γιορτής, πέθαναν 115 άνθρωποι και μεταξύ τους 17 παιδιά, μετά από φάρσα.

17 παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας «φάρσας»

Μια ομάδα νεαρών προσκυνητών που είχε κουραστεί από την αναμονή διέδωσε τη φήμη ότι η γέφυρα κινδύνευε να καταρρεύσει επειδή την είχε χτυπήσει ένα τρακτέρ προκάλεσε την κίνηση του πλήθους, που με τη σειρά της προκάλεσε πανικό. Ο απολογισμός του τραγικού συμβάντος κατά το οποίο άνθρωποι ποδοπατήθηκαν, ανέρχεται σε τουλάχιστον 109 νεκρούς και 133 τραυματίες ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται τουλάχιστον 17 παιδιά. Οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθούν και άλλοι νεκροί.

«Πανικός προκλήθηκε την ώρα που το πλήθος διέσχιζε τη γέφυρα στον ποταμό Ινδό για να φτάσει στον ναό που βρίσκεται σε ένα λόφο περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά. Δεκαεπτά παιδιά και 30 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών. Δέκα άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, οπότε ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει τους 100», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά σ' ένα ναό της περιφέρειας Ντάτια, στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, όταν περίπου 25.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σιντ. Το πλήθος που βρισκόταν στο ναό, ήταν περίπου 500.000 άτομα.

Οι προσκυνητές πέθαναν από ασφυξία και άλλοι από πνιγμό, αφού έπεσαν στο ποτάμι ενώ πολλοί ποδοπατήθηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος με βαριά ξύλινα ραβδιά, κάτι που οι δυνάμεις της τάξης διέψευσαν.

Το πλήθος είχε συρρεύσει από νωρίς το πρωί στην τοποθεσία για να γιορτάσει το τέλος του Ναβαράτρι, μια γιορτή προς τιμήν της θεάς Ντούργκα που προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους στους ναούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved