Ένα συγκινητικό βίντεο με νομάδες από τη Μογγολία που τους τραβάνε για πρώτη φορά φωτογραφία

Οι άνθρωποι που ζουν σε αναπτυγμένες χώρες, δύσκολα φαντάζονται τη ζωή τους χωρίς τη βασική τεχνολογία και τη θεωρούν δεδομένη. Για ανθρώπους όμως σε αναπτυσσόμενες χώρες, μερικά μηχανήματα βασικής τεχνολογίας φαντάζουν πρωτοποριακά και πολύ εξελιγμένα.

Ένα συγκινητικό βίντεο με νομάδες από τη Μογγολία που τους τραβάνε για πρώτη φορά φωτογραφία

Η ψηφιακή τεχνολογία στη φωτογραφία, έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που πλέον τη θεωρούμε δεδομένη και οι φωτογραφικές μηχανές χωρίς ψηφιακή οθόνη θεωρούνται «ξεπερασμένες».

Η Βανέσα Χόλαντερ και ο Γουίλσον Φελίπε, δύο έφηβοι φωτογράφοι, πήγαν ένα δεκαήμερο ταξίδι στη Μογγολία και πήραν μαζί τους μια κάμερα Πολαρόιντ.

Στη διαδρομή τους συνάντησαν νομάδες που δεν είχαν δει ξανά τον εαυτό τους σε μια φωτογραφία. Η αντίδραση τους όταν είδαν για πρώτη φορά τα πρόσωπά τους, ήταν μοναδική. Κάποιες απλές φωτογραφίες, έκαναν μερικούς ανθρώπους χαρούμενους και χάρισαν τα καλύτερα παιδικά χαμόγελα που θα μπορούσαμε να δούμε.

Η τεχνολογία αυτή που εμείς θεωρούμε δεδομένη και απλοϊκή, προξένησε τέτοια περιέργεια σε ένα μικρό παιδάκι που μύρισε τη φωτογραφία.

Οι δυο φωτογράφοι δήλωσαν: «Όταν ρωτήσαμε μια οικογένεια αν θα μπορούσαμε να τους τραβήξουμε μια φωτογραφία, φοβηθήκαμε μήπως τους ενοχλούμε ή τους αποσπάμε από τα καθημερινά τους καθήκοντα. Δεν είδαμε την οικογένεια για τα επόμενα δέκα λεπτά οπότε υποθέσαμε ότι δεν ήθελαν να τους βγάλουμε φωτογραφία. Τελικά, βγήκαν έξω από τη καλύβα τους, ντυμένοι με παραδοσιακές γιορτινές στολές! Μας τίμησε τόσο πολύ που μπορέσαμε να αιχμαλωτίσουμε μια στιγμή όλων μαζί».

Δείτε το βίντεο που θα σας κάνει να χαμογελάσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved