Μy cakes - My Hobby! Eύκολα και νόστιμα soft cookies!

Καλημέρα mothersbloggers! Ετοιμαστείτε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα soft cookies!

Μy cakes - My Hobby! Eύκολα και νόστιμα soft cookies!

Tα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
2 αυγά.
1,1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη ( περίπου 250γρ)
σταγόνες σοκολάτας της επιλογής σας ή δημητριακά ή σταφίδες

Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφού αφρατέψουν αρκετά προσθέστε τα αυγά. Χτυπήστε για ακόμα 3-4 λεπτά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός τις σταγόνες. Αυτά θα τα βάλουμε τελευταία στιγμή.
Τώρα έχετε μια ζύμη που κολλάει στα τοιχώματα του μπολ, είναι τέλεια!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200'C σε αντιστάσεις πάνω κάτω και σε ένα ταψάκι στρώστε τη λαδόκολλα.

Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή τα δημητριακά μας στη ζύμη και να ανακατέψουμε ελαφρά.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού πάρτε λίγη ζύμη και τοποθετήστε τη πάνω στο ταψάκι, δεν χρειάζεται να είναι στρογγυλή και ομοιόμορφη επειδή η ζύμη στο φούρνο θα απλωθεί αρκετά και θα γίνει στρογγυλή από μόνη της γι'αυτό φροντίστε να αφήσετε αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκοτάκια μας!

cookies01


Αν θέλετε να φτιάξετε μπισκοτάκια έκπληξη για τα μικρά σας, με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μυτερή μύτη μπορείτε να γεμίσετε τα μικρά μπαλάκια ζύμης με πραλίνα φουντουκιού!

cookies02

Έτσι όταν θα δαγκώσουν το μπισκοτάκια μέσα θα βρουν ρευστή πραλίνα φουντουκιού! Νιαμ νιαμ!

Ψήστε τα μπισκοτάκια σας για 8 λεπτά αν τα θέλετε μαλακά, αν όμως τα θέλετε τραγανιστά ψήστε τα για ακόμα 4 λεπτά.

Εδώ είναι τα soft cookies με σοκολατένια δημητριακά που έφτιαξα εγώ...

cookies03


Και αυτά είναι τα μπισκοτάκια με σταγόνες σοκολάτας !

cookies04

Τα γεμιστά μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού εξαφανίστηκαν πριν προλάβω να τα βγάλω φωτογραφία!

Καλή σας επιτυχία!
Φιλάκια σοκολατένια!
Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved