Τίνα Μιναρετζή: Η δημιουργός του πρώτου ηλεκτρονικού νηπιαγωγείου, μιλάει στο mothersblog.gr!

Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μία καινοτόμος ιδέα πήρε σάρκα και οστά για τους γονείς που θεωρούν σημαντική τη δημιουργική απασχόληση και την εκπαίδευση των παιδιών τους από πολύ νεαρή ηλικία στο σπίτι.

Η Τίνα Μιναρετζή, ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο επάγγελμα, με ειδίκευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πύλης που εξυπηρετεί ακριβώς αυτό. Την απασχόληση των παιδιών από 3 έως 6 ετών στο σπίτι με τον πιο έξυπνο και ασφαλή –θα λέγαμε εμείς- τρόπο. Έχοντας λατρεία για τα παιδιά, παρόλο που δεν είναι η ίδια μαμά, η 27χρονη και πολυτάλαντη Τίνα αποφάσισε να συνδυάσει τις γνώσεις της αλλά και την αγάπη της για τα παιδιά και να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό νηπιαγωγείο, το Kidogarten.gr.

Μέσα στο Kidogarten βρίσκουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές ασκήσεις, χειροτεχνίες, χιλιάδες εικόνες, βίντεο και ήχους που βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να μάθουν χρήσιμα πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται η μαμά ή ο μπαμπάς είναι να εγγραφούν με πολύ χαμηλό κόστος -6,90 ευρώ τον μήνα ή 59 ευρώ τον χρόνο- και να απασχολούν το παιδί, όπως ακριβώς θα απασχολούταν και σε ένα κανονικό νηπιαγωγείο. Τα ατού βέβαια στην περίπτωση του ηλεκτρονικού νηπιαγωγείου είναι πολλά όπως το ότι το παιδί βρίσκεται στον χώρο του ή ότι μπορεί να απασχολείται για όσες ώρες εκείνο θέλει μπροστά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η Τίνα Μιναρετζή μιλάει αποκλειστικά στο mothersblog.gr για αυτή την πρωτότυπη ιδέα της που κάθε μέρα που περνά βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Έχετε δημιουργήσει ένα online νηπιαγωγείο. Πώς προέκυψε η ιδέα σας αυτή;Η ιδέα προέκυψε πριν από περίπου δυόμιση χρόνια. Το επάγγελμα μου είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά επειδή αγαπάω πολύ τα παιδιά σκέφτηκα να συνδυάσω αυτές τις δύο μεγάλες μου αγάπες. Γνωρίζω την τεχνολογία και ήθελα να τη συνδυάσω με κάτι που μου αρέσει, τα παιδιά δηλαδή, ώστε να βγω από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο γιατί πιστεύω ότι μόνο όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει πετυχαίνεις...

Για να μπορέσει μία μαμά ή ένας μπαμπάς να αποκτήσουν συνδρομή και να εγγραφούν πρέπει να είναι άσοι στην τεχνολογία;Όχι, είναι σαν να μπαίνουν στο facebook. Είναι πάρα πολύ απλό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή για να τα καταφέρουν.Τι ακριβώς προσφέρετε; Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχετε;Υπάρχει πλήρης κάλυψη όλων των θεματικών ενοτήτων ενός νηπιαγωγείου. Μαθηματικά, εγκυκλοπαίδεια, μουσική... Υπάρχουν διαδραστικές ασκήσεις, βίντεο, εικόνες, ήχοι, κατασκευές και φύλλα εργασίας, δηλαδή χειροτεχνίας που μπορούν να εκτυπώνουν οι γονείς και να απασχολούν τα παιδιά. Επίσης υπάρχει εκτύπωση όλων των οδηγιών για όλες τις εργασίες και τις χειροτεχνίες ώστε να είναι πιο εύκολα και κατανοητά όλα.Εμπνευστήκατε την ιδέα αυτή μόνη. Υπάρχει ανάλογο site στο εξωτερικό που θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με το δικό σας;Όχι, δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Η λογική είναι αυτούσια και δική μου στο 100%. Αυτό που χρησιμοποίησα ήταν τη θεματολογία ενός νηπιαγωγείου αλλά πέρα από αυτό, είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου ιδέα. Άλλωστε, όλα όσα προσφέρουμε μέσα από το Kidogarten.gr είναι και στην αγγλική γλώσσα και μάλιστα υπάρχουν πολλές εγγραφές και από το εξωτερικό. Είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα.

Οι ηλικίες λοιπόν που καλύπτετε είναι από 3 έως 6 ετών, παιδιά δηλαδή προσχολικής ηλικίας. Υπάρχουν οδηγίες προς τους γονείς ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους ώστε να επιλέγουν τις σωστές ασκήσεις και τις δραστηριότητες που διαθέτετε;Όχι, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε γονιού. Ξέρει τις δυνατότητες που έχει το παιδί. Η μαμά ενός μικρού παιδιού δεν θα πάει να του κάνει άσκηση για να μετράει από το 1 έως το 10. Ξέρει πάνω κάτω ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνει το παιδί της. Επίσης υπάρχουν παιδιά που έχουν πιο μεγάλη αντίληψη από άλλα παιδιά της ηλικίας τους και μπορούν να ασχοληθούν με ασκήσεις που κάνουν για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Γιατί να τα εμποδίσουμε να μάθουν κάτι παραπάνω;

Ως μία γυναίκα που λατρεύει την τεχνολογία, σίγουρα θα έχετε στο μυαλό σας και άλλες καινοτόμες ιδέες με κύριο γνώμονα τα παιδιά. Να περιμένουμε κάτι άλλο από εσάς; 

Ηδη έχω δημιουργήσει κάποια ηλεκτρονικά βιβλία - παραμύθια. Πρόκειται για τα κλασικά «Ο λαγός και η χελώνα» του Αισώπου και το «Πινόκιο». Ουσιαστικά έχω δημιουργήσει ένα  application, δηλαδή εφαρμογές για έξυπνα κινητά, για να μπορεί κάποιος να διαβάσει παραμύθια μέσα από smartphones. 

Το Kindogarten.gr είναι εδώ και έναν χρόνο στον «αέρα» του διαδικτύου. Το προτιμούν οι γονείς ή είναι διστακτικοί;

Βλέπω ότι καθημερινά το kindogarten.gr έχει όλο και περισσότερη ανταπόκριση στους γονείς. Οι συνδρομητές μου πλέον είναι πάρα πολλοί. Άλλοι κάνουν συνδρομή με τον μήνα για να δοκιμάσουν και ύστερα κάνουν ετήσια, άλλοι είναι από την αρχή με ετήσια συνδρομή. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι πια έχω και πολλούς συνδρομητές από το εξωτερικό.

Τίνα Μιναρετζή: Η δημιουργός του πρώτου ηλεκτρονικού νηπιαγωγείου, μιλάει στο mothersblog.gr!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved