Γιόγκα για μωρά που… τρομάζει (βίντεο)

Μια γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία είναι δασκάλα της γιόγκα και ονομάζεται Λένα Φοκίνα, ισχυρίζεται πως η γιόγκα για μωρά που έχει επινοήσει η ίδια, είναι κάτι που τα χαλαρώνει.

Γιόγκα για μωρά που… τρομάζει (βίντεο)

Βλέποντας τις εικόνες με το μωρό την ώρα που το «γυμνάζει» πραγματικά τρομάζει κανείς. Τι λέει όμως η ίδια για όλο αυτό, αν και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις;
Όπως τονίζει, γονείς την πληρώνουν για να πάει σπίτι τους και να γυμνάσει το λίγων μηνών παιδί τους.

Και ενώ τα περισσότερα παιδιά ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια της άσκησης ή κάνουν εμετό -είτε κατά τη διάρκεια της άσκησης είτε στο τέλος της-, εκείνη λέει πως όλα αυτά γίνονται για το καλό τους. Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου 5 λεπτά και σε όλη την διάρκειά τους περιστρέφει τα μωρά στον αέρα, κρατώντας τα μόνο από το ένα χέρι ή τα πετάει ψηλά.

Οι ασκήσεις αυτές, όπως λέει η ίδια, δημιουργήθηκαν για να ενδυναμώσουν το μυϊκό σύστημα αλλά και τις κλειδώσεις των μωρών.

Οι γιατροί εδώ και καιρό προειδοποιούν τον κόσμο που αποφασίζει να επισκεφτεί την Λένα ώστε να κάνει γιόγκα στο μωρό τους, ότι όλες αυτές οι ασκήσεις οι οποίες είναι αφύσικες, μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλική αιμορραγία, αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς, οίδημα στον εγκέφαλο και άλλα προβλήματα με θύμα το μωρό τους.

Αλλά η Λένα η οποία όπως τονίζει κάνει γιόγκα σε μωρά εδώ και 30 χρόνια, ισχυρίζεται πως είναι απόλυτα ασφαλής η διαδικασία που ακολουθεί και πως οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved