Εύκολη και λαχταριστή σπανακόπιτα!

Η σπανακόπιτα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε το σπανάκι που φυσικά είναι πολύ θρεπτικό. Να μια συνταγή που γίνεται γρήγορα και θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους...

Εύκολη και λαχταριστή σπανακόπιτα!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό όσο πάρει (περίπου ένα ποτήρι)
  • Λίγο ξύδι (για να γίνει το φύλλο τραγανό)
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 πράσα
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας σας
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε πρώτα τη ζύμη. Την πλάθετε αρκετά και την αφήνετε λίγο να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι. Το αφήνετε να κάψει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια. Λίγα λεπτά αργότερα ρίχνετε τα πράσα και στο τέλος το σπανάκι που θα το αφήσετε για αρκετή ώρα ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα. Στο μεταξύ ανοίγετε το πρώτο φύλλο. Μοιράζετε τη ζύμη σε έξι ίσα μπαλάκια ώστε να κάνετε έξι φύλλα. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε τέλεια το κάθε φύλλο. Με έναν πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σας ενώ συχνά ρίχνετε λίγο αλευράκι για να μη σας κολλάει η ζύμη. Σε ένα ταψί λαδώνετε την επιφάνειά του και στρώνετε το πρώτο φύλλο. Επιστρέφετε στο μείγμα με το σπανάκι και ρίχνετε ένα χτυπημένο αυγό και κομμάτια από φέτα. Στο τέλος ρίχνετε μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον άνηθο, επίσης ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύετε. Στρώνετε και δεύτερο φύλλο ζύμης που έχετε φτιάξει αφού πρώτα έχετε λαδώσει το προηγούμενο. Κάνετε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο φύλλο του πάτου του ταψιού. Στρώνετε αμέσως μετά το μείγμα με το σπανάκι. Το ρίχνετε ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού. Κάνετε και τα άλλα τρία φύλλα και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με πριν. Όταν τελειώσετε, στρίβετε τις άκρες γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού και λαδώνετε. Αμέσως μετά ρίχνετε λίγες στάλες νερού πάνω από την τελευταία επιφάνεια ώστε να μην φουσκώσουν τα φύλλα σας και για να γίνουν πιο τραγανά. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα και η σπανακόπιτά σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved