Τραγανά μπισκοτάκια με ελιές!

Τα αλμυρά μπισκότα είναι ιδανικά για ένα υγιεινό σνακ του παιδιού στο σχολείο.

Τραγανά μπισκοτάκια με ελιές!

Τραγανά και αρωματικά με ελιές σίγουρα θα το κρατήσουν χορτασμένο έως το μεσημέρι. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή


ΥΛΙΚΑ
- 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια ελιές, μισές πράσινες, μισές μαύρες
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτάκι μπίρα
- 330 ml ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί, ρυθμίζοντας την ένταση της θερμοκρασίας στους 170 βαθμούς. Βάζουμε τις ελιές σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνουμε εκεί για 20 λεπτά, για να ξαρμυρίσουν. Μετά το χρόνο αυτό, τις βγάζουμε και τις σουρώνουμε. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε ξανά, για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Με τη ζύμη αυτή πλάθουμε τα μπισκότα μας. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ή απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα. Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά. Στο χρονικό αυτό σημείο, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Τρώγοντα ζεστά και κρύα
Πηγή: sidagi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved