Η κοιλιά μου είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή;

Είναι μια απορία που έχουν πολλές μέλλουσες μαμάδες στην πρώτη τους εγκυμοσύνη. Το μέγεθος της κοιλιάς τους πολλές φορές μπορεί να τις ανησυχήσει. Το σίγουρο είναι πως ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το θέμα είναι ο γιατρός. Φυσικά δεν μιλάμε για μικρές αποκλίσεις στα φυσιολογικά μεγέθη, αλλά σε κάτι που σίγουρα θα δείχνει πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι πότε θα αρχίσει να φαίνεται η κοιλιά μας. Συνήθως λοιπόν τα πρώτα σημάδια στο σώμα μας θα τα δούμε στον τρίτο ή τέταρτο μήνα. Πάνω απ' όλα μην ακούτε πιθανά σχόλια από γνωστές σας που σας λένε για το μέγεθος της κοιλιάς σας.

Η κοιλιά μου είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή;

Βρείτε τις σωστές αναλογίες

Με αυτό ως δείγμα μπορείτε να μετράτε την κοιλιά σας σε διάφορες περιόδους της εγκυμοσύνης σας. Όμως δεν πρέπει να βγάζετε συμπεράσματα καθώς μόνο ο γιατρός μπορεί να σας πει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η κοιλιά είναι μεγαλύτερη

Εάν βρίσκετε ότι η κοιλιά σας είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρο μπορεί απλά να έχει να κάνει με τα κιλά που μπορεί να έχετε πάρει ή κάποια παραπανίσια κιλά που είχατε πριν μείνετε έγκυες. Μπορεί να έχει να κάνει με κάποιο πρήξιμο ή κατακράτηση υγρών. Μπορεί επίσης να είναι επειδή το μωράκι σας είναι λίγο μεγαλύτερο από άλλες ανάλογες εγκυμοσύνες, αλλά και αυτό βέβαια συμβαίνει αρκετά συχνά. Δεν έχουν όλα τα μωρά το ίδιο μέγεθος και βάρος!

Η κοιλιά είναι μικρότερη

Εάν η κοιλιά σας είναι μικρότερη απ' ότι έχετε δει σε άλλες μαμάδες και πάλι δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι το μωρό σας δεν μεγαλώνει έτσι όπως πρέπει. Για παράδειγμα οι μαμάδες που είναι αρκετά ψηλές και γυμνασμένες πριν την εγκυμοσύνη συχνά έχουν μικρότερη κοιλιά από τις άλλες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved