Πώς να αντιληφθείτε εγκαίρως τα προβλήματα του παιδιού σας στο σχολείο;

Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορέσετε να καταλάβετε ότι έχει πρόβλημα τόσο πιο γρήγορα θα το λύσετε.

Πώς να αντιληφθείτε εγκαίρως τα προβλήματα του παιδιού σας στο σχολείο;

Πρέπει όμως να έχετε εξ αρχής το νου σας παρακολουθώντας το παιδί σας και το διάβασμα του και μιλώντας με τους δασκάλους του.

Αν δεν μπορεί να μάθει μόνο του τα μαθήματα: Καλό θα ήταν να σταθείτε δίπλα του εξηγώντας μόνο αυτά που έχει να διαβάσει. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να διαβάσει μόνο του. Με το να του λύνετε εσείς τις ασκήσεις δεν θα το βοηθήσετε και πολύ.

Εάν ξεχνάει αυτά που διάβασε: όταν από την πρώτη στιγμή και από τα πρώτα βήματα που κάνει στο σχολείο δείχνει να μην μπορεί να απομνημονεύσει τίποτε τότε σημαίνει ότι πρέπει να δείτε μήπως έχει πρόβλημα στο να ξεχωρίζει τα γράμματα ή να μην μπορεί να εστιάσει την προσοχή του σε ένα μάθημα.

Αν δηλώνει ότι δεν του αρέσει το σχολείο: Αν έχετε ελέγξει τα πάντα και ξέρετε ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στο σχολειο, τότε ο λόγος που δεν του αρέσει πιθανότατα έχει να κάνει με την ανασφάλεια του στο διάβασμα.

Ποιες είναι οι συχνές αντιδράσεις ανά ηλικία αν έχουν πρόβλημα στο σχολείο:

Για τα παιδιά του νηπιαγωγείου, το κλάμα είναι το πιο συχνό, αλλά και καμιά φορά να κάνουν αταξίες μέσα στην τάξη.

Για τα παιδιά του δημοτικού, απομακρύνονται από τους άλλους στο σχολείου, δημιουργούν προβλήματα στην τάξη και αποφεύγουν με κάθε τρόπο να κάνουν τις εργασίες τους.

Παιδιά μέσης εκπαίδευσης μπορεί να δείχνουν όλα τα σημάδια που διαβάζετε παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved