Κρέπες με κιμά για το κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα!

Οι κρέπες ξετρελαίνουν τα πιτσιρίκια και είναι μία πολύ νόστιμη λιχουδιά και για τους μεγάλους. Κάντε την παρακάτω συνταγή και δεν θα το μετανιώσετε.
Κρέπες με κιμά για το κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα!

Υλικά

· 4 αυγά

· 1 Ό φλιτζάνι αλεύρι

· 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

· Μία πρέζα αλάτι

· Βούτυρο για το τηγάνι

· ½ κιλό κιμά

· 1 κρεμμύδι

· 4 κουταλιές της σούπας λάδι

· 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη

· Λίγο μαϊντανό

· Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα παραπάνω υλικά καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε ένα μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε Ό κουταλιάς της σούπας βούτυρο να λιώσει. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι αλλά το γυρνάτε σε όλο το τηγάνι ώστε να πάει παντού στον πάτο του. Το αφήνετε να ψηθεί και με μία σπάτουλα και τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί (υπάρχουν και ειδικά σκεύη για ψήσιμο κρέπας που μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά). Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Σε μία κατσαρόλα φτιάχνετε τον κιμά, βάζοντας το λάδι, το κρεμμύδι το οποίο έχετε ψιλοκόψει, τον κιμά για να τσιγαριστεί και όταν αυτό γίνει, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την τομάτα και αφήνετε λίγο να ψηθεί. Αν θέλει λίγο νερό, προσθέτετε. Όταν είναι έτοιμο, παίρνετε μία κρέπα, τη γεμίζετε με κιμά (δύο κουταλιές περίπου) και την γυρίζετε. Την τοποθετείτε σε ένα πυρέξ και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη. Όταν το πυρέξ γεμίσει, πασπαλίζετε με λίγο τυρί (προαιρετικά) και ψήνετε για λίγο στο φούρνο για να λιώσει το τυρί. Το μεσημεριανό σας γεύμα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved