Μαρία Σταματέρη: «Όταν κράτησα την κόρη μου αγκαλιά έζησα το πραγματικό θαύμα»

Η απέραντη ευτυχία που αισθάνθηκε με τον ερχομό της κόρης της στη ζωή, όσα τις δένουν, η στιγμή που ένιωσε... το θαύμα αλλά και η απεριόριστη συγκίνηση του Σταμάτη Μαλέλη όταν του ανακοίνωσε ότι περιμένει παιδί.

Μαρία Σταματέρη: «Όταν κράτησα την κόρη μου αγκαλιά έζησα το πραγματικό θαύμα»

Η Μαρία Σταματέρη ...γρατσουνά το χρόνο, θυμάται όμορφες και δύσκολες στιγμές και εξομολογείται στο mothersblog. gr όσα της έμαθε η μητρότητα!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

- Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος...

Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα. Ενθουσιάστηκα αλλά και παράλληλα αγχώθηκα. Σίγουρα όμως την χαρακτηρίζω μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής μου.

- Όταν το είπα στον Σταμάτη (σ.σ. Μαλέλη) αντέδρασε...

Τρελάθηκε. Ίσως εκείνη τη στιγμή ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου!

- Οι μήνες της εγκυμοσύνης ήταν γεμάτοι...

Ήταν πάρα πολύ όμορφοι. Με βοήθησε πολύ ο γιατρός μου. Θυμάμαι μου είχε πει: «Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ φυσιολογική κατάσταση και αν την αντιμετωπίσεις έτσι δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα». Πραγματικά δεν ένιωσα καμία ενόχληση. Η μόνη δραστηριότητα που έκοψα ήταν το να ανεβαίνω σε μηχανή που μου άρεσε πολύ. Η αλήθεια είναι πως από τότε που γέννησα την Τέτη, δεν ξανανέβηκα.

- Η πρώτη φορά που κράτησα την Τέτη αγκαλιά...

Έζησα το πραγματικό θαύμα γιατί το συναίσθημα του να κρατάς στην αγκαλιά σου, ένα παιδί -ειδικά όταν είναι δικό σου- δεν περιγράφεται. Έκλαιγα από χαρά. Την κρατούσα, την κοιτούσα και ήθελα να φωνάξω σε όλους «Αυτό είναι το παιδί μου». Ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα. Η μητρότητα σε κάνει ευτυχισμένη από την στιγμή μέχρι και το τέλος σου.

- Οι μήνες του θηλασμού ήταν...

Ήταν μόλις μία εβδομάδα. Θήλασα πάρα πολύ λίγο το παιδί μου γιατί δεν είχα γάλα.

- Όταν με φώναξε μαμά ένιωσα...

Πραγματικά κατουρήθηκα από την χαρά μου. Εκεί και αν έκλαψα από συγκίνηση και από ευτυχία!

- Πόσο σε άλλαξε η Τέτη;

Πριν τον ερχομό της Τέτης ανέβαινα σε μηχανές, έτρεχα πολύ με το αυτοκίνητο. Ήμουν πολύ ριψοκίνδυνη και εγωίστρια. Με τη γέννηση του παιδιού ένιωθα την ευθύνη να τη μεγαλώσω σωστά και άλλαξα πολλά πράγματα στη ζωή μου.

- Η πιο όμορφη αλλά και η πιο δύσκολη στιγμή που βιώσαμε...

Καθημερινά ζούμε πολύ όμορφες στιγμές με την κόρη μου -από την πρώτη φορά που την κράτησα στην αγκαλιά μου μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν πολλές μικρές στιγμές που είναι μεγαλειώδεις στη ζωή μιας μάνας... Όταν το παιδί βγάζει το πρώτο δόντι, τα πρώτα βήματα, η πρώτη ημέρα στο νηπιαγωγείο, το πρώτο φλερτ.. . Είναι πολλές στιγμές που συνθέτουν τη σχέση μάνας-παιδιού. Νομίζω ότι στην ουσία τις αντιλαμβάνεσαι όταν τις βιώνεις. Όσο για την πιο δύσκολη στιγμή μας; Ήταν στο αεροδρόμιο όταν έπρεπε να φύγει στο εξωτερικό για σπουδές. Κάθε Σαββατοκύριακο έτρεχα να τη δω και την έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο. Θυμάμαι μου έλεγε «Μαμά σε παρακαλώ... είναι η τρίτη φορά που μου τηλεφωνείς σήμερα. Με λένε μαμμόθρεφτο».

- Επηρέασε την Τέτη το διαζύγιό σας με τον Σταμάτη Μαλέλη;

Όχι καθόλου, γιατί εμείς στην ουσία δεν πάψαμε ποτέ να έχουμε μία οικογενειακή σχέση αγάπης και εκτίμησης. Ήμασταν πάντοτε δίπλα της. Την αγαπάμε και την στηρίζουμε

- Δεν πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη ...

Ήμουν τόσο ευτυχισμένη που δεν ένιωσα άσχημα κάποια στιγμή. Ήμουν από τις τυχερές γυναίκες γιατί πραγματικά όσες έχει τύχει να αντιμετωπίσουν επιλόχεια κατάθλιψη τονίζουν συνεχώς πόσο δύσκολα είναι.

- Η ζωή μου με τη Τέτη είναι σαν... παραμύθι

- Τα επόμενα σχέδιά μου είναι...

Δεν κάνω σχέδια πλέον. Αυτή τη στιγμή έχω ό,τι πραγματικά επιθυμώ. Είμαι σε ένα σπίτι που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα, έχω τελειώσει ήδη τη μεσημεριανή βουτιά μου και απολαμβάνω τον καφέ μου στο μπαλκόνι παρατηρώντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved