Σημάδια του παιδιού σας ότι σας αγαπάει

Θα αναρωτιέστε πολλές φορές εάν όντως το παιδί σας έχει αισθήματα για εσάς. Από πολύ μικρό έχει τους δικούς του τρόπους για να σας το δείξει και ουσιαστικά ισχύουν για όλα τα παιδιά!

Σημάδια του παιδιού σας ότι σας αγαπάει

Σας κοιτάει στα μάτια: Από την πρώτη στιγμή θα αρχίσει να προσπαθεί να εστιάσει στο πρόσωπό σας. Θέλει να το αποτυπώσει στη μνήμη του γιατί σας θεωρεί πολύ σημαντική γι' αυτό.

Σας ψάχνει όταν δεν είστε κοντά: Θα το δείτε να γυρίζει το κεφαλάκι του από εδώ κι από εκεί κάθε φορά που δεν σας βλέπει. Ειδικότερα βέβαια από τον 8ο έως τον 12ο μήνα.

Όταν κλαίει και φωνάζει με κάτι που έγινε: Αυτό όσο κι αν φαίνεται περίεργο δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει, αλλά το αντίθετο. Είναι οργισμένο γιατί σας εμπιστεύεται και στενοχωρήθηκε.

Αν πέφτει ή είναι στενοχωρημένο τρέχει στην αγκαλιά σας: Τότε ζητά τον άνθρωπο που αγαπά περισσότερο. Οι κινήσεις τους μιλούν περισσότερο από τις πράξεις τους.

Σας κάνει ένα δώρο εκεί που δεν το περιμένετε: Ένα λουλούδι που μάζεψε από τον κήπο, μία ζωγραφιά, όλα αυτά είναι πράγματα για να σας εκφράσει την αγάπη του αφού δεν έχει άλλο τρόπο.

Περιμένει την επιβεβαίωση από το στόμα σας: Θεωρεί ότι είστε πολύ σημαντική γι' αυτό και ότι του πείτε είναι ότι πιο καλό θα ακούσει για κάτι που έκανε. Θέλει λοιπόν τον καλό λόγο μόνο από εσάς.

Σας εμπιστεύεται: Όσο μεγαλώνει όλα αυτά θα είναι πιο αραιά και η σχέση σας θα αλλάξει. Θα σας δείχνει λοιπόν ότι σας αγαπά όταν σας εμπιστεύεται τα μυστικά του και ζητά την άποψή σας για τα προβλήματά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved