Α ρε μαμά τι διακοπές έκανες; Κάθε μέρα διπλό μπάνιο, πλυμένες, και το φαγητό φρεσκομαγειρεμένο

Γίνονται πιο εύκολες οι καλοκαιρινές διακοπές όσο μεγαλώνουν τα παιδιά; Είναι η πιο δημοφιλής ερώτηση που δέχομαι από τις απανταχού μωρομάνες.

Πατούλια Kατερίνα
Α ρε μαμά τι διακοπές έκανες; Κάθε μέρα διπλό μπάνιο, πλυμένες, και το φαγητό φρεσκομαγειρεμένο

Κι εγώ με ξέρεις, ψέματα δεν θα σου πω, ούτε ωραιοποιημένες καταστάσεις θα σου περιγράψω. Υπάρχουν μεσημέρια στις διακοπές που έχεις πιει ένα κρασάκι με τον καλό σου αλά παλαιά, στην Π.Π εποχή (προ παιδιών) και ψοφάς να κοιμηθείς μια γλυκιά ωρίτσα αλλά τα βλαστάρια ακούνε ύπνο το μεσημέρι και βγάζουν καντήλες.

Και κάτι πρωινά διακοπών που σου ανοίγουν τα ματάκια ουρλιάζοντας:

Μάμι πάμε θάλασσα, και είναι η ώρα 7 το ξημέρωμα και θυμάσαι με βεβαιότητα πως καμία από τις δύο δεν ξύπνησε πριν τις 8 παρά δέκα κάθε πρωί του χειμώνα, όταν βιαζόσασταν να φτάσετε στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Αν θέλεις να κάνεις διακοπές αλά παλαιά, μία πρόταση σου έχω. Βάλε γιαγιάδες και οικογένεια μπροστά και άφησε τα παιδάκια σου δύο μερούλες για να πας με τον αντρούλη σου διακοπές. Αν η επιλογή αυτή δεν είναι εφικτή, λυπάμαι που θα στο χαλάσω αλλά αν τα παιδιά δεν φτάσουν στην εφηβεία, σε εκείνη τη ρημάδα την ξαπλώστρα ανέμελη να διαβάζεις το βιβλίο σου, δεν σε βλέπω να ξαπλώνεις.

Κι αν γκρινιάζεις εσύ σήμερα, για την κούρασή σου, πάρε ένα τηλέφωνο τη μανούλα σου.

Συγνώμη ρε μαμά για όλα εκείνα τα μεσημέρια στις διακοπές που δεν έκλεινα βλέφαρο.

Δέκα χιλιάδες ευχαριστώ για εκείνο το διπλό μπάνιο και το πρωί και το απόγευμα στη θάλασσα. Πόσο εύκολο είναι να κάνεις εσύ διακοπές και να κρατάς καθαρά, πλυμένα και ευτυχισμένα δυο παιδιά στις διακοπές; Άθλος.

Ευχαριστώ ρε μαμά που δεν ξεκουράστηκες για να πλύνεις και να απλώσεις τα μαγιό μας, που έφτιαξες 15 σνακ για τη θάλασσα, ετοίμασες φαγητό για να το βρούμε να μοσχοβολά όταν θα επιστρέφαμε από το μπάνιο. Για να μην μιλήσουμε για τα μαλλιά, που βουτούσαν στο αλάτι και δυο φορές τη μέρα ήθελαν λούσιμο και ξεμπέρδεμα και άντε να βγάλεις και την άμμο και πάμε να τα στεγνώσουμε. Και παγωτό και πάλι πεινάω, εκεί λίγο πριν τον ύπνο. Και πλύσιμο τις πατούσες που είχαν μαυρίσει ξανά από το περπάτημα χωρίς σαγιονάρες.

Α, ρε μαμά, τι διακοπές έκανες εσύ, που έπεφτες ψόφια στο κρεβάτι το βράδυ. Πού ξεκουράστηκες εσύ; Στις χρωστάμε τις διακοπές και με τόκο.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved