Back to school συνταγή: Muffins με βρώμη και καρότα

Mamatsita
Back to school συνταγή: Muffins με βρώμη και καρότα

Muffin με καρότο και βρώμη

Πανεύκολα, υγιεινά και σούπερ θρεπτικά μάφινς καρότου με βρώμη, αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο.

Τα παιδιά πεινάνε Δ Ι Α Ρ Κ Ω Σ. Και για να είμαι πιο σαφής, δεν είναι ακριβώς πως πεινάνε (πότε να προλάβουν άλλωστε) είναι πως θέλουν να τσιμπολογάνε διαρκώς.

Τους ετοίμασα αυτά τα πανεύκολα, νόστιμα και θρεπτικά μάφινς με καρότο, βρώμη και φαρίνα ολικής άλεσης. Μοσχομύριζε το σπίτι καθώς ψήνονταν στο φούρνο.

Τα μάφινς καρότου με βρώμη είναι πανεύκολα και δεν χρειάζονται ούτε καν μίξερ για να τα ετοιμάσεις. Τα μόνα «εργαλεία» που θα χρειαστείς είναι ένας αυγοδάρτης (ή αλλιώς φουέ) και μια σπάτουλα σιλικόνης (ή αλλιώς μαρίζ). Α, ναι κι έναν πολυκόφτη για να αλέσεις (αν θες) τις νιφάδες βρώμης.

Είναι ιδανικά βέβαια για πρωινό ή απογευματινό και φυσικά για κολατσιό στο σχολείο.

Οι ερωτήσεις σας για τη συνταγή:

  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω λευκή ζάχαρη;
    Ναι, στην ίδια ποσότητα.
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι γ.ο.χ;
    Στην ίδια ποσότητα μαζί με 2 κ.γ. baking powder
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω βούτυρο αντί για ελαιόλαδο;
    Ναι, 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Αν έχω μικρότερες θήκες από αυτές της φωτογραφίας πόση ώρα ψήνω τα μάφινς;
    Το τεστ της οδοντογλυφίδας δεν κάνει ποτέ λάθος. Στα 30-35 λεπτά κι εφόσον τα μάφινς έχουν πάρει χρώμα, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, τότε τα μάφινς είναι έτοιμα.
  • Δεν έχω φαρίνα ολικής άλεσης. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κανονική;
    Ναι, στην ίδια ποσότητα

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️ Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 2 καρότα τριμμένα
  • έξτρα νιφάδες βρώμης για πασπάλισμα

Βήματα

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τ’ αυγά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Τα χτυπάω όλα αυτά καλά με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην τις νιφάδες βρώμης που είναι για το πασπάλισμα)
  • Ανακατεύω απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να ομογενοποιηθεί.
  • Μοιράζω το μείγμα σε θήκες τις οποίες γεμίζω κατά τα 2/3 και πασπαλίζω με τις έξτρα νιφάδες βρώμης.
  • Ψήνω τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 40-45 λεπτά μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved