Κλασικό αγαπημένο κέικ πορτοκάλι χωρίς βούτυρο ή γάλα

Mamatsita
Κλασικό αγαπημένο κέικ πορτοκάλι χωρίς βούτυρο ή γάλα

Κλασικό παραδοσιακό κέικ πορτοκάλι με ταχίνι

Bigstock

Συνταγή για νόστιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι χωρίς βούτυρο ή άλλα γαλακτοκομικά.

Επιστροφή στα σχολεία μετά τις Πασχαλινές διακοπές και ο πονοκέφαλος του κολατσιού επιστρέφει κι αυτός.

Θέλεις να κάνεις το all time classic αγαπημένο κέικ πορτοκάλι πιο θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο, χωρίς την προσθήκη βουτύρου ή άλλων γαλακτοκομικών;
Τότε, δεν έχεις παρά να το ετοιμάσεις με ταχίνι με πορτοκάλι.

Το ταχίνι, αυτό το υψηλής διατροφικής αξίας υλικό, εμπλουτισμένο με την υπέροχη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού, θα κάνει την κουζίνα σου να μοσχοβολήσει καθώς το κέικ ψήνεται στον φούρνο και όλη την οικογένεια να ανυπομονεί για το κόψιμο της πρώτης φέτας.

Ένα πανεύκολο κέικ με φουλ πορτοκαλένια γεύση!

https://www.instagram.com/p/CraJJntoHTb

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 1 ½ κούπα (345 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 κούπα (250 ml) χυμό από πορτοκάλι
  • 1 ½ κούπα (300 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Βήματα

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύω σε μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτω το Ταχίνι με Πορτοκάλι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, καθώς και τις βανιλίνες και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος, κι ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέτω τη φαρίνα και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δημιουργήσει έναν παχύρευστο χυλό.
  • Ρίχνω το μείγμα σε καλά λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά, μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη να βγαίνει καθαρό.
  • Όταν το κέικ έχει ψηθεί, το αφαιρώ από τον φούρνο και τοποθετώ τη φόρμα σε μια σχάρα για μερικά λεπτά να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, αναποδογυρίζω τη φόρμα στο πιάτο που θα σερβίρω και πασπαλίζω το κέικ με ζάχαρη άχνη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved