Νηστίσιμη πατατόπιτα ιδανική για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας

Mamatsita
Νηστίσιμη πατατόπιτα ιδανική για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας

Νηστίσιμη πατατόπιτα

Τσαλακωτή πατατόπιτα νηστίσιμη και εύκολη.

Γιατί αν είναι να φτιάξεις μια νηστίσιμη πίτα τότε πίστεψέ με είναι αυτή θα πρέπει να είναι τούτη η πατατόπιτα.

Από τις πιο δημοφιλείς πίτες που έχω φτιάξει ποτέ και από τις πίτες που έχετε λατρέψει και έχετε αγαπήσει.

Τι λέτε λοιπόν να γράψετε τα υλικά για να φτιάξετε και εσείς την πανεύκολη, πεντανόστιμη, νηστίσιμη, πατσαβουριαστή πατατόπιτα με φύλλα κρούστας;

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (και όχι μόνο) και είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ.

https://www.instagram.com/p/Cqkr5VOIGcH

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 2 κ.σ άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 12 φύλλα κρούστας
  • λευκό σουσάμι

Βήματα

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτω νερό και φρέσκο ζωμό λαχανικών και βράζω τις πατάτες.
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να καραμελώσουν. Τους προσθέτω αλάτι και πιπέρι και τα αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω τα λαχανικά στην άκρη για μερικά λεπτά να κρυώσουν.
  • Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις μεταφέρω σε ένα βαθύ μπολ και τους προσθέτω μία κούπα από το ζωμό τους.
  • Τις λιώνω με το πρες πουρέ και στη συνέχεια ρίχνω μέσα τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πράσα.
  • Προσθέτω άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Λαδώνω καλά τη βάση αλλά και τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο και στρώνω τα πρώτα 2 φύλλα κρούστας τα οποία αλείφω με ελαιόλαδο.
  • Αλείφω με ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα 4 φύλλα τα οποία τοποθετώ πατσαβουριαστά στην φόρμα.
  • Στρώνω τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.
  • Σκεπάζω τη γέμιση με τα υπόλοιπα έξη φύλλα τα οποία επίσης τοποθετώ πατσαβουριαστά και ραντίζω με ελαιόλαδο, το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Τελειώνοντας ραντίζω την επιφάνεια της πίτας με έξτρα ελαιόλαδο και πασπαλίζω με λευκό σουσάμι.
  • Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 περίπου λεπτά.
  • Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την ξεφορμάρω και την αφήνω για μερικά λεπτά να κρυώσει πριν τη σερβίρω.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved