Fuzzy Friends - Nala Coala - Whisper Kitty Fuzzy Friends - Nala Coala - Whisper Kitty

Είναι το πιο «αγαπησιάρικο» δώρο για ένα παιδί: Το λούτρινο κουκλάκι είναι πάντα μία επιλογή που λατρεύουν τα μικρά παιδιά – πόσο μάλλον όταν αυτό είναι και διαδραστικό ! Ανεξαρτήτως μεγέθους, σχήματος, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ένα χαριτωμένο κατοικίδιο ή κάποιο εξωτικό, «άγριο θηρίο», τα λούτρινα, που συνήθως είναι ζωάκια, τις πιο πολλές φορές, μας προκαλούν για ατέλειωτες αγκαλιές! Τα τοποθετούμε στα παιδικά δωμάτια και νιώθουμε αμέσως μια ζεστασιά να αναδύεται στον χώρο. Τα τακτοποιούμε στα παιδικά κρεβατάκια και άμεσα το παιδάκι μας αισθάνεται θαλπωρή και γαλήνη. Τα παίρνουμε μαζί μας, ακόμα και στη βόλτα και γνωρίζουμε καλά, πως όποια στιγμή κι αν χρειαστεί, το παιδάκι μας θα έχει μαζί του τον αγαπημένο του φίλο για να νιώσει – αμέσως – καλύτερα!

Όταν το λούτρινο παιχνίδι όμως συνδυάζει τη διαδραστικότητα με πολλές λειτουργίες που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά τότε το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τα παιδιά δεν απολαμβάνουν απλά να παίζουν μαζί τους, να τα αγαπούν και να τα αγκαλιάζουν με κάθε αφορμή, αλλά μαθαίνουν και πώς να αλληλεπιδρούν μαζί τους, με βάση τις ανάγκες τους, κάθε στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά κερδίζουν μια αξία πραγματικά ανεκτίμητη για όλη τους τη ζωή. Ένα παράδειγμα τέτοιων παιχνιδιών που ανακαλύψαμε είναι τα διαδραστικά λούτρινα ζωάκια από τη σειρά My Fuzzy Friends. Μέσα από το παιχνίδι με τα Fuzzy Friends τα παιδιά μας καλλιεργούν και αναπτύσσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και ειδικά την ενσυναίσθηση κι εμείς οι μανούλες αισθανόμαστε πως κάνουμε για τα παιδιά μας αυτό που πρέπει - απλώς χαρίζοντάς τους τα ιδανικά παιχνίδια!

Καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση στα σημερινά παιδιά

Ας μιλήσουμε, αρχικά, για την ενσυναίσθηση και για όσα προσφέρει στα παιδιά. Με τον όρο «ενσυναίσθηση», λοιπόν, εννοούμε την ικανότητα να «μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου». Αυτό σημαίνει, ιδίως, δύο πράγματα: Πρώτον, να μπορούμε κατανοούμε πώς μπορεί να αισθάνεται και ποια συναισθήματα δημιουργούνται στον άλλον, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε μαζί του και δεύτερον, ποιες ανάγκες αυτός μάς εκφράζει και πώς μπορούμε εμείς να τις ικανοποιήσουμε.

Φυσικά, αυτή η θεωρητική προσέγγιση μιας τόσο σημαντικής έννοιας για τη συναισθηματική νοημοσύνη των ανθρώπων, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα παιδιά. Δεν μπορούμε, δηλαδή, να «μάθουμε» στα παιδιά μας τι σημαίνει «ενσυναίσθηση», παρά μόνο με έναν τρόπο: Μέσα από το παιχνίδι. Το παιχνίδι, άλλωστε, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μας αναπτύσσονται, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα πώς να συμπεριφέρονται, να αλληλεπιδρούν με τους άλλους και να σκέφτονται.

Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας ένα παιχνίδι που εξ’ ορισμού, από τον τρόπο με τον οποίο έχει δημιουργηθεί, συμβάλλει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησής τους.

Ένα κοάλα γεμάτο αγάπη για τα παιδάκια μας

Ένα γαλάζιο χνουδωτό φιλαράκι με λαμπερά ροζ μαγουλάκια, θα κερδίσει τα παιδάκια μας από την πρώτη στιγμή – πόσο μάλλον όταν μπορέσουν να ανακαλύψουν πόσα πολλά πράγματα «μπορεί να κάνει»: H Νάλα το Κοάλα, είναι το τρυφερό και διαδραστικό λούτρινο ζωάκι από τη σειρά παιχνιδιών My Fuzzy Friends της Giochi Preziosi που θα λατρέψουμε κι εμείς και τα μικρά μας.

Πρόκειται για ένα χαριτωμένο ζωάκι που ανεβάζει τη γλυκύτητα πολλά επίπεδα παραπάνω με τις περισσότερες από 50 αντιδράσεις του: Γραπώνεται στο χέρι μας και σαν αληθινό κοάλα αναζητά αγκαλιές και φροντίδα, ενώ αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στο άγγιγμά μας, ανάλογα με το αν την κρατάμε αγκαλιά ή όχι. Τα παιδιά ξετρελαίνονται με το έξυπνο ζωάκι τους και η Νάλα το Κοάλα κερδίζει τις καρδιές τους αμέσως! Επιπλέον, όμως, μπορεί να γελάει, να πίνει και να τρώει «σαν αληθινή», ενώ επίσης γαργαλιέται προκαλώντας γέλια σε όλους. Κι αν κάποια στιγμή κάτι άλλο απορροφήσει την προσοχή του παιδιού, η Νάλα του θυμίζει την παρουσία της, κουνώντας απαλά το κεφαλάκι της, καθώς μας αναζητά. Μάλιστα, τα μαγουλάκια της αλλάζουν χρώμα καθώς εκφράζει τις διαφορετικές της ανάγκες, χάρη στον ειδικό LED φωτισμό που διαθέτουν.

Ένας ακόμα λόγος που λατρεύουν τα παιδιά μας τη Νάλα το Κοάλα είναι το μέγεθός της: Στα 18 εκατοστά, δεν είναι ούτε πολύ μικρή ούτε όμως πάρα πολύ μεγάλη, αντίθετα είναι ιδανική για να την έχουν πάντα και παντού μαζί τους!

Μια «μαγική» γατούλα που μιλάει μόνο στο παιδί μας!

Από την ίδια σειρά παιχνιδιών, My Fuzzy Friends της Giochi Preziosi, επιλέγουμε και ένα ακόμα διαδραστικό λούτρινο ζωάκι που κάνει τη διαφορά για τα παιδιά μας: Η διαδραστική γατούλα Magic Whispers Kitty είναι ένα παιχνίδι που μιλάει και μάλιστα, μόνο στο παιδί που την κρατάει αγκαλιά! Πώς γίνεται αυτό; Ενώ όλοι γύρω μπορούν να ακούσουν τη γατούλα μόνο να...νιαουρίζει, όταν το παιδί τοποθετεί την φωτιζόμενη καρδιά της Kitty στο μέτωπό του, τότε η γατούλα ψιθυρίζει μόνο για τα δικά του αυτάκια!

Όσο για το τι… λέει: Η διαδραστική Magic Whisper Kitty λέει στο παιδάκι μας πώς αισθάνεται, τι θέλει να κάνουν μαζί, ενώ μπορεί ακόμα και να δώσει τις συμβουλές της! Η καρδούλα που έχει στο μέτωπό της αλλάζει χρώματα, ενώ δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν μαζί της με τρεις τρόπους: Τη μυστική συζήτηση, το παιχνίδι «ναι-όχι» ή την «έξυπνη γατούλα». Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε το χρώμα της από τρεις επιλογές: Λευκό, ροζ ή γαλάζιο.

Τα διαδραστικά λούτρινα μπορούν να μάθουν στα παιδιά μας πολλά και πολύτιμα πράγματα, όπως άλλωστε τα περισσότερα παιχνίδια. Αποτελούν, όμως, την ιδανικότερη επιλογή για να διδάξουν στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η αγάπη και η φροντίδα προς τους άλλους. Τα διαδραστικά λούτρινα My Fuzzy Friends της Giochi Preziosi, η Νάλα το Κοάλα και η Magic Whispers Kitty μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών μας, οι φίλοι που θα τα διασκεδάσουν, θα τα αγαπήσουν και θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο την συναισθηματική τους νοημοσύνη.