Mothersblog.gr
Το
Mothersblog.gr
παρουσιάζει
με αφορμή τα 10 του χρόνια

Μια ενότητα που ταξιδεύει τον αναγνώστη

στον κόσμο της μητρότητας πέρα απο τα καθιερωμένα,

καταλήγοντας στον ίδιο τον θεσμό της οικογένειας.

Scroll
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Πριν
έρθω στον
κόσμο
Από τις προσπάθειες να γίνουμε γονείς μέχρι το πρώτο καρδοχτύπι για το θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Να γίνει μια γυναίκα μαμά δεν είναι εύκολη υπόθεση, το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες. Μαζί θα πιαστούν χέρι-χέρι και θα αρχίσουν να περπατούν στο μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στην γονεϊκότητα.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Απ' την
κοιλιά της
μαμάς με
αγάπη
Επιτέλους, θα γίνω μαμά! Μια εγκυμοσύνη, 40 εβδομάδες. Χιλιάδες συναισθήματα και άλλα τόσα που πρέπει να μάθει και να προσέξει μια μέλλουσα μαμά. Να γυμναστεί ή όχι; Να φάει και τι; Άραγε τι να σκέφτεται το μωρό εκεί μέσα;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
ΤΟΚΕΤΟΣ - ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Hello
people!
Η στιγμή που μια μαμά θα οδηγηθεί στο μαιευτήριο είναι μοναδική. Στο τρίτο τρίμηνο φτιάχνει τη βαλίτσα της, βάζει μέσα όλα όσα χρειάζεται και ετοιμάζεται για τον τοκετό της και το ταξίδι στον θηλασμό.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Its a big,
big world
Η βρεφική ηλικία μπορεί να είναι εύκολη, αλλά και δύσκολη. Μαζί με το μωρό, τον νέο κόσμο μαθαίνει και η νέα μαμά. Από την ανάπτυξή του μέχρι τη μέρα που θα μάθει να κοιμάται χωρίς διακοπές, η μαμά βρίσκεται στο πλευρό του.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Τα πρώτα
μου βήματα
«Τρομερά δίχρονα» και παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη! Μια μαμά βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού της και το καθοδηγεί με τις συμβουλές και τη στήριξή της, πάντα δίπλα του σε κάθε νέο βήμα προς τον νέο κόσμο που ανοίγεται διάπλατα μπροστά του.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Δεν είμαι
πια μωρό
μαμά
Τα παιδιά θέλουν να μεγαλώσουν, να εκπαιδευτούν και να ανεξαρτητοποιηθούν. Βγάζουν την πάνα, λένε «αντίο» στην πιπίλα και πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο. Τα νέα τους επιτεύγματα τα κάνουν να νιώθουν ότι όλος ο κόσμος τούς ανήκει.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Ποιος
έρχεται;
Μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, συνήθως έρχεται η δεύτερη. Όλα είναι διαφορετικά. Πιο εύκολα και πιο όμορφα. Το πρώτο παιδί πρέπει να προετοιμαστεί για τον ερχομό του μωρού και η μαμά να μάθει πόσο διαφέρει η πρώτη από τη δεύτερη εγκυμοσύνη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
We are
family!
Η αξία και τα μυστικά μιας ευτυχισμένης οικογένειας βρίσκονται στη σχέση της μαμάς και του μπαμπά. Στον τρόπο που υποστηρίζει ο ένας τον άλλο. Στους διαφορετικούς και ξεχωριστούς αυτούς ρόλους που κάνουν μια οικογένεια απίθανη και μοναδική.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
PRE-TEEN ΕΦΗΒΕΙΑ
Τα πρώτα
tweens
Αχ, εφηβεία! Εύκολη ή δύσκολη, περιμένει και αυτή τη σειρά της για να εμφανιστεί, όταν ένα παιδί φτάσει τα 11 ή τα 12 του χρόνια. Οι συμβουλές σε αυτή τη φάση του παιδιού είναι σημαντικές για μια μαμά που θα πρέπει να «γνωρίσει» από την αρχή το παιδί της. Είτε αγόρι, είτε κορίτσι.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ
Μαμά,
για να
ξέρεις
Η μαμά δεν είναι μόνο… μαμά, είναι και γυναίκα. Πρέπει να προσέχει την υγεία της και τον εαυτό της. Πρέπει να βρίσκει χρόνο να ξεκουράζεται, να χαλαρώνει και να αφιερώνει χρόνο μόνο σε εκείνη. Ακόμη και οι δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας την εξελίσσουν και την κάνουν την καλύτερη μαμά του κόσμου.