Mothersblog.gr Caotonic

Ο «σύμμαχος» που δίνει δύναμη στα παιδιά και λαχταριστή γεύση στην κάθε τους στιγμή!

Όσες από εμάς διανύουμε ήδη το συναρπαστικό «ταξίδι» της μητρότητας, γνωρίζουμε καλά πως η διατροφή των μικρών μας είναι «το άλφα και το ωμέγα», ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο τα παιδιά μας θα χτίσουν έναν δυνατό και υγιή οργανισμό. Ακριβώς για αυτό, φροντίζουμε να ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις των ειδικών, να παραμένουμε συνεπείς στον «κανόνα» των πέντε γευμάτων την ημέρα και να αναζητούμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ τους θρεπτικούς «συμμάχους», που θα παρέχουν στα παιδιά μας τη δύναμη και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, στα απαιτητικά και τρυφερά στάδια της ανάπτυξης.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι υπάρχουν αρκετές μαμάδες που παρά τις προσπάθειές τους, δυσκολεύονται να ελέγξουν τη διατροφή των μικρών τους. Στη δική μου περίπτωση, η διατροφή της μικρής μου ήταν ένα ζήτημα που με προβλημάτισε ιδιαίτερα στο παρελθόν, καθώς λίγους μήνες αφότου έκλεισε τα πέντε, απέκτησε αρκετές ιδιοτροπίες με το φαγητό της. Για παράδειγμα, αρνιόταν πεισματικά να πιει το γάλα της, ενώ κάθε πρωί έδινα «μάχη» για να φάει το πρωινό της.

Έχοντας δοκιμάσει κάθε πιθανό «κόλπο» για να την πείσω να αγαπήσει και πάλι το γάλα ή να ολοκληρώσει το γεύμα της, η ύστατη προσπάθεια ήταν να σκεφτώ τι θα έκανε η μητέρα μου, αν βρισκόταν στη θέση μου.

Φυσικά, την απάντηση τη γνώριζα ήδη, αφού είχα μεγαλώσει με αυτή, όπως αρκετές από εμάς. Διότι στην πραγματικότητα, η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι ο διατροφικός «σύμμαχος» κάθε μαμάς, ένας αληθινός σούπερ ήρωας που εμπλουτίζει με δύναμη και λαχταριστή γεύση την κάθε στιγμή των παιδιών.

Και πηγαίνοντας με τη μικρή μου για επίσκεψη στη μητέρα μου ένα μεσημέρι, τον θυμήθηκα ξανά, ανοίγοντας τυχαία ένα από τα ντουλάπια της κουζίνας, κάνοντας την ίδια κίνηση που έκανα κάθε πρωί όταν ήμουν μικρή, πριν πάω στο σχολείο. Θυμήθηκα τη γνώριμη κίτρινη συσκευασία με το ρόφημα του αγαπημένου ήρωα των παιδικών μου χρόνων, το οποίο με την απολαυστική του γεύση, μου έδινε καθημερινά τη δύναμη που χρειαζόμουν!

Ο ήρωας που εμπιστεύονται οι μαμάδες και λατρεύουν τα παιδιά

Την επόμενη κιόλας ημέρα, έπειτα από την επίσκεψη στο σπίτι της μητέρας μου, πήγα μέχρι το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ. Βολτάροντας από τον έναν διάδρομο στον άλλο, λοιπόν, απορούσα με τον εαυτό μου, για το ότι δεν σκέφτηκα νωρίτερα να προσθέσω στο γάλα της μικρής μου μερικές κουταλιές από το ρόφημα με την σοκολατένια γεύση, που εδώ και πολλά χρόνια εμπιστεύονται όλες οι μαμάδες, γιατί είναι ειδικά μελετημένο για να το λατρεύουν τα παιδιά και να τους δίνει τη δύναμη που χρειάζονται! Βάζοντας στο καρότσι του σούπερ μάρκετ την κίτρινη συσκευασία από το Ρόφημα Caotonic, το προϊόν της ΓΙΩΤΗΣ, την οποία εμπιστευόμαστε για την ποιότητα των προϊόντων της, σκέφτηκα «πώς τα φέρνει η ζωή…» και χαμογέλασα, αναπολώντας για λίγο εκείνη την παιδική διαφήμιση της δεκαετίας του ‘80 με την ατάκα, «οι φίλοι μου κινδυνεύουν, μια στιγμή να πιω Caotonic να δυναμώσω».

Παρόλα αυτά, το ότι μεγάλωσα πίνοντας κάθε πρωί, χειμώνα και καλοκαίρι, ένα ποτήρι ζεστό ή κρύο γάλα με δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο μου ρόφημα, δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα να το συστήσω στη μικρή μου. Βλέπεις, ο βασικότερος λόγος ήταν η υψηλή θρεπτική του αξία, αφού ένα λαχταριστό ποτήρι γάλα με Caotonic καλύπτει το 50% των ημερήσιων αναγκών των παιδιών σε ασβέστιο και σίδηρο, ένα στοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό. Επιπλέον, παρέχει στα παιδιά το 30% από βασικές βιταμίνες. Μια από αυτές, είναι η βιταμίνη C η οποία ενισχύει τη μεγαλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Απολαμβάνοντας οικογενειακώς τον σοκολατένιο κόσμο του Caotonic

Επιστρέφοντας στο σπίτι με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, φύλαξα το Ρόφημα Caotonic μαζί με την Πραλίνα Φουντουκιού Caotonic σε ένα ψηλό ντουλάπι της κουζίνας, περιμένοντας να έρθει το επόμενο πρωί. Ήξερα πως αυτές οι δύο επιλογές αποτελούσαν ακριβώς το στοιχείο που έλειπε από το πρωινό της μικρής μου, ώστε να διεγείρω την περιέργειά της, να επωφεληθώ από την αγάπη της για τη σοκολάτα και συγχρόνως, να της παρέχω τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός της, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας. Μάλιστα, η πραλίνα φουντουκιού είναι εμπλουτισμένη με ασβέστιο και βιταμίνη D, ενώ η υπέροχη υφή και η λαχταριστή γεύση της, την καθιστούν την ιδανική επικάλυψη ή γέμιση για ψωμί, κρουασάν, τσουρέκι, κέικ, κρέπες, βάφλες και μπισκότα.

Όπως διαπίστωσα το επόμενο πρωί, η ιδέα μου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η μικρή μου, όχι μόνο ήπιε όλο το γάλα της, αλλά τρώγοντας με ικανοποίηση τη φέτα από το τσουρέκι που είχα αλείψει με τη γευστική πραλίνα φουντουκιού Caotonic, έγλειφε ακόμη και τα δάχτυλά της. Κάπως έτσι, αποκαλύπτοντας στη μικρή μου τον σοκολατένιο «κόσμο» μέσα στον οποίο μεγάλωσα, συστήνοντάς της τις γεύσεις που αγάπησα και εγώ όταν ήμουν στην ηλικία της, ένιωσα ότι ήρθαμε ακόμη πιο κοντά.

Αμέσως μόλις ολοκληρώσαμε το πρωινό μας, λοιπόν, επισκεφθήκαμε το… διαδικτυακό «σπίτι» του αγαπημένου μας ήρωα, όπου μαζί με τον Caotonic και τη φίλη του, την Caotonica, παίξαμε απίθανα παιχνίδια, λύσαμε παζλ και ζωγραφίσαμε! Και αν θέλεις να γνωρίσεις και στα δικά σου παιδιά τη νέα φίλη του Caotonic, τότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να πατήσεις «play» στο βίντεο που ακολουθεί.

Extra Tip:

Έχει σημασία να γνωρίζεις πως εκτός από τα προϊόντα που προτίμησα εγώ για το πρωινό της μικρής μου, μπορείς επίσης να προσθέσεις στη διατροφή του παιδιού σου ένα γευστικό σνακ, όπως τις σοκολάτες με γάλα Caotonic Choco και τα Caotonic Choco Sticks, δύο προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με έξι βιταμίνες, αλλά και τα Δημητριακά Caotonic από τραγανούς κόκκους ρυζιού και σίτου με σοκολάτα.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως όσον αφορά στη διατροφή των παιδιών μας, χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές και επιλεκτικές, συστήνοντάς τους τροφές και προϊόντα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και οι οποίες τους χαρίζουν όλη την ενέργεια που χρειάζονται μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη μας και τη γνώμη των παιδιών, εντάσσοντας στα γεύματά τους τις απολαυστικές γεύσεις που προτιμούν και αγαπούν.

Ακριβώς για αυτό, έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας τα διαχρονικά προϊόντα Caotonic, τα οποία με τη μοναδική τους γεύση και την υψηλή θρεπτική τους αξία, αποτελούν τους πιο ισχυρούς «συμμάχους» των μαμάδων για τη διατροφή των μικρών τους, αλλά και καλούς φίλους των παιδιών, που κάνουν πιο απολαυστική την καθημερινότητά τους!