Παιδί και κατοικίδιο: 3 diy κατασκευές για να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο σπίτι παιδιά & κατοικίδια

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων γνωρίζουν ότι το σκυλί τους είναι πραγματικά μέρος της οικογένειας.

Παιδί και κατοικίδιο: 3 diy κατασκευές για να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο σπίτι παιδιά & κατοικίδια

Ενώ θέλετε να δώσετε στους τετράποδους φίλους σας ό, τι αξίζουν και ακόμα περισσότερα, είναι σημαντικό να εξετάσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας.

1. Κάγκελα ορίων

Δίνοντας σε ένα σκυλί το ελεύθερο να περιφέρεται σε όλα τα μέρη του σπιτιού σας ενώ έχετε ένα παιδί που μαθαίνει να στέκεται, προκαλείτε άθελά σας μια καταστροφή που από στιγμή σε στιγμή θα συμβεί. Είναι σημαντικό να έχετε τη δυνατότητα να κρατάτε το κουτάβι σας σε μια περιοχή του σπιτιού χρησιμοποιώντας πτυσσόμενα κάγκελα οριοθέτησης. Αυτό το έξυπνο DIY είναι εκπληκτικά χρήσιμο.

Μπόνους: Όταν χρησιμοποιείται στην κορυφή μιας σκάλας, προστατεύει επίσης το εξερευνητικό παιδί σας από το να τραυματιστεί σοβαρά.

paidi kai katoikidio 3

2. Μεγάλα κιβώτια

Αυτό το τέχνασμα θα κάνει το σκυλί σας να νιώθει σαν στο σπίτι! Τα μεγάλα κιβώτια είναι συχνά ικανά να τα ικανοποιήσουν ευχάριστα. Μετατρέψτε έτσι το χαρτοκιβώτιο ώστε να μοιάζει σαν σπιτάκι ή ακόμα σαν τραπέζι.

Τοποθετήστε στον πάτο ένα μαξιλαράκι ή ένα μαλακό κρεβατάκι ή ακόμα και ένα πάπλωμα ώστε να ξαπλώνει άνετα. Τώρα το σκυλί σας μπορεί να αισθανθεί μέρος της οικογένειας ενώ απολαμβάνει το χρόνο του στο ιδιαίτερο μικρό σπίτι του.

paidi kai katoikidio 2

3. Το «μαγικό συρτάρι»

Τα πιάτα για φαγητό και νερό είναι απαραίτητα, αλλά ξέρατε ότι ένα ανοιχτό μπολ θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για οικογένειες με μικρά παιδάκια που όλο τρέχουν, αλλά και που εξερευνούν; Αυτά τα περίεργα μικρά δάχτυλα θα ήθελαν να δοκιμάσουν το κούμπωμα ή να διασκορπίσουν τα κομμάτια γύρω από το πάτωμα της κουζίνας και να ανοίξουν τσάντες της ξηράς τροφής του σκύλου να χύνοντάς την παντού. Κρατήστε την οικογένειά σας ασφαλή, τα δάπεδα σας καθαρά, και το σκυλί σας ικανοποιημένο με τη λύση genius dinnertime.

Τοποθετήστε σε ένα χαμηλό συρτάρι της κουζίνας ένα φύλλο κόντρα πλακέ. Μετρήστε και κόψτε στη μέση του ξύλου μια τρύπα βάσει του μεγέθους του πιάτου του σκύλου σας. Στην ουσία θα έχετε δημιουργήσει μια τρύπα όπου θα τοποθετήσετε μέσα της το πιάτο του σκύλου. Με τη κατασκευή αυτή έχετε κρυμμένο το πιάτο, δεν λερώνεται το πάτωμα και δεν κινδυνεύετε τα παιδιά σας να φάνε από την τροφή του. Χρησιμοποιήστε παιδικές ασφάλειες ώστε τα μικρά σας να μην μπορούν να ανοίξουν το συρτάρι.

Εν τω μεταξύ, επενδύστε σε ένα αυτο-διανεμητικό πιάτο νερού έτσι ώστε ο καλύτερος φίλος σας να έχει πάντα δροσερό νεράκι, και να αποθηκεύσετε τη τροφή του σε ένα κάδο που σφραγίζει καλά καθώς έτσι επιτυγχάνουμε εκτός του να μην μπορέσει να τη φάει κάποιο μικρό παιδάκι αλλά και να μην αλλοιώνεται η ποιότητα του φαγητού.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Διαβάστε επίσης:
Τα 10 κοινά πράγματα που έχουν τα μωράκια σας με τα κουταβάκια σας
Πώς θα προστατεύσετε το παιδί σας από δάγκωμα σκύλου
Τα 10 καλύτερα σκυλιά για οικογένεια με παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved