«Χρόνια σας πολλά και τόσο ευτυχισμένα όσο ήταν και τα δικά μου χρόνια!»

Γειά σας είμαι η Μιλού, μπορεί πια να μην είμαι μαζί σας, μπορεί να μην μπορώ να σας γαυγίσω ή να σας μυρίσω και στα αφεντικά μου να λείπω πολύ... Όμως είμαι ευτυχισμένη! Και ξέρετε γιατί; Γιατί είχα μία τέλεια, άνετη και ευτυχισμένη ζωή...

«Χρόνια σας πολλά και τόσο ευτυχισμένα όσο ήταν και τα δικά μου χρόνια!»

Σας έχω διηγηθεί την ιστορία μου, το πώς έφτασα να έχω μια οικογένεια που με αγαπούσε, άφθονο φαγητό και ένα ζεστό κρεβατάκι.

Όμως «έφυγα»... Ένα απόγευμα, ήσυχα, μέσα στο ζεστό μου κρεβάτι, αγκαλιά με τον συγκάτοικό μου τον Τομ τον γάτο. Δεν άντεξε η καρδιά μου, λογικά λόγω της ηλικίας μου.
Δεν θέλω να στεναχωριέστε, είμαι χαρούμενη, ξεκουράστηκα. Έζησα μια ζωή περιπετειώδη η οποία όμως είχε happy end.
Έζησα τις κακουχίες, τις ανέσεις, τη πείνα, το φαγητό, το κρύο και τη βροχή, αλλά και την απόλυτη θαλπωρή.
Αλλά εγώ κατάφερα και τα ΕΖΗΣΑ... ΕΖΗΣΑ 16 ολόκληρα χρόνια! Πολλά αδέσποτα δεν τα καταφέρνουν μιας και πριν κλείσουν το πρώτο χρόνο ζωής τους φεύγουν από τη ζωή λόγω διαφόρων καταστάσεων.

FGHFGH

Ήμουν τυχερή ναι, γιατί το αφεντικό μου ήταν ευαισθητοποιημένο, γιατί γνώριζε πώς να με εκπαιδεύσει, γιατί είχε τη διάθεση να ασχοληθεί μαζί μου, γιατί με αγαπούσε.

Αυτή είναι η λέξη κλειδί για τη λύση του προβλήματος, ΑΓΑΠΗ.

Αγαπήστε τα ζώα, όποια κι αν είναι αυτά, υιοθετήστε, φροντίστε, μην τα παρατάτε στο δρόμο, μην τα φοβίζετε, μην τα αγνοείτε, μην τα σκοτώνετε.

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πάρουν ένα σπίτι τους ή και δύο ή και περισσότερα, υπάρχουν άλλοι που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό λόγω περιορισμένου χώρου ή υποχρεώσεων, όμως ακόμα και αυτοί μπορούν να βοηθήσουν ανάλογα.
Ταΐστε τα πεινασμένα αδέσποτα, ενημερωθείτε ποιοι κτηνίατροι στειρώνουν ζωάκια αφιλοκερδώς, αν γνωρίζετε κάποιον που να θέλει κατοικίδιο προτείνετέ του πρώτα να κάνει μια βόλτα στα καταφύγια ζώων, ενημερωθείτε και βοηθήστε ενεργά.

ΒΟΗΘΕΙΑ... Ναι βοηθήστε τα αδέσποτα, βοηθήστε τα μέλλοντα αφεντικά να σκεφτούν συνετά και όχι επιπόλαια, βοηθήστε τους συλλόγους αδέσποτων, βοηθήστε αυτές τις ψυχές.

RTYRTYRY

Μακάρι να μην υπήρχε μόνο μία Παγκόσμια Ημέρα Ζώων για σας θυμίζει ότι υπάρχουμε και εμείς. Αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο. Για να έχουν όλα τα ζωάκια την δικιά μου τύχη!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλα τα ζωάκια και ιδιαίτερα στα αδεσποτάκια!!!

Χρόνια σας Πολλά και τόσο ευτυχισμένα όσο ήταν και τα δικά μου χρόνια!!!

Με αγάπη
Μιλού

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved