Πώς θα απασχολήσει το παιδί σας τη γάτα του δημιουργικά!

Οι γάτες είναι συνήθως αρκετά καλές στο να εφεύρουν παιχνίδια για να διασκεδάσουν, αλλά μερικές φορές αυτή η δημιουργικότητά τους χρειάζεται μια ώθηση. Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω παιχνίδια μαζί μα το παιδί σας, που θα κρατήσουν έντονο το ενδιαφέρον της γάτας σας διασκεδάζοντας και εσείς μαζί της . Τα περισσότερα περιλαμβάνουν τη χρήση αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι.

Πώς θα απασχολήσει το παιδί σας τη γάτα του δημιουργικά!
children cat playing photography 29 880

1. Πινγκ πονγκ
Πάρτε μπαλάκια του Πινγκ πονγκ , είναι ελαφριά και δεν θα βλάψουν την γάτα σας ούτε θα προκαλέσουν ζημιές στο σπίτι. Αν έχετε μακρύ διάδρομο ρίξτε τα μπαλάκια και αφήστε την να τα κυνηγήσει. Αν πάλι δεν έχετε διάδρομο κάντε το σε ένα μεγάλο δωμάτιο ή μέσα στη μπανιέρα.

2. Λέιζερ
Πάρτε ένα μικρό φακό ή ένα λέιζερ και αρχίστε να τον κουνάτε ακανόνιστα στο πάτωμα ή στον τοίχο. Η γάτας θα αρχίσει να το κυνηγάει. Και για να κάνετε το παιχνίδι πιο έντονο χαμηλώστε τα φώτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν χρησιμοποιήσετε λέιζερ προσέξτε μην το ρίξετε στα μάτια της γάτας.

birman

3. Εσείς δουλειές...η γάτα παιχνίδι!!!
Καθώς κάνετε δουλειές στο σπίτι δέστε ένα σχοινί στον αστράγαλό σας περίπου 50 εκατοστά. Η γάτας θα ξετρελαθεί να προσπαθεί να το πιάσει. Προσέξτε όμως μην κάνοντας πίσω την πατήσετε.

4. Ώρα για ψάρεμα
Πάρτε ένα μακρύ καλάμι και δέστε επάνω του ένα σχοινί. Στην άκρη του σχοινιού τοποθετήστε ένα μικρό χνουδωτό παιχνιδάκι ή ότι άλλο έχετε αρκεί να είναι μικρό. Αρχίστε να ανεβοκατεβάζετε στον αέρα το καλάμι ή σύρτε το στο πάτωμα, ή γάτας σας θα αρχίσει να πηδάει και να τρέχει για πιάσει το θήραμα.

Καλή Διασκέδαση!!!!

polkadot cat child2 640x640 600x600

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved