Μπάνιο στη θάλασσα: Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Το μπάνιο στη θάλασσα πέρα από μία δροσερή απόλαυση τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Μπάνιο στη θάλασσα: Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Παρακάτω είναι τα πιο σημαντικά:



Βιταμίνες

Το θαλασσινό αλάτι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και μαγνήσιο. Έτσι αποτοξινώνει τα κύτταρα του δέρματος και απορροφά όλη τη βρωμιά και τη σκόνη.



Ασπίδα ενάντια στην ακμή

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι περιέχει ασβέστιο που βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Ειδικά για όποιον έχει ακμή το θαλασσινό αλάτι είναι ό, τι καλύτερο, καθώς διατηρεί το δέρμα καθαρό, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης δερματικών λοιμώξεων.



Βοηθά στο αναπνευστικό

Η θαλασσινή αύρα βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρίσεις του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. Επίσης, είναι ευεργετική και για τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα.



swimmer in ocean




Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Δεν είναι τυχαίο, που οι παιδίατροι συνιστούν τα παιδιά να κάνουν μπάνια το καλοκαίρι. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσουν το χειμώνα.



Ευεργετικό για τις αρθρώσεις

Το θαλασσινό νερό είναι ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, γι αυτό και συνιστάται το κολύμπι σε άτομα που έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις.



Φυσικό peeling

Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι άνθρωποι έχουν πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.



Η καλύτερη γυμναστική

Υπάρχει καλύτερη γυμναστική από το κολύμπι; Ή από τις ασκήσεις κάτω από το νερό της θάλασσας;


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved